xNomad Finalist i Proptech Awards – Revolutionerar detaljhandeln genom pop-ups
Hem DETALJHANDEL xNomad Finalist i Proptech Awards

xNomad Finalist i Proptech Awards

Publicerat av: Redaktionen

Finalisterna för Nordic Proptech Awards 2022 har just presenterats, och det svenska prop-tech bolaget xNomad är en av de lyckligt utvalda finalisterna i kategorin för nytänkande detaljhandelsupplevelser.

Nordic Proptech Awards ett entreprenöriellt ekosystem som anordnar en årlig tävling för att uppmärksamma startups som erbjuder innovativa lösningar för att bidra till effektiviseringar inom den Nordiska fastighetsbranschen.

Tävlingen administreras gemensamt av en rad Nordiska prop-tech organisationer, med stöd från företag som Velux, Coor och Urban Mobility.

Med Nordic Proptech Awards jury om 45 branschexperter, har man inom sju kategorier: 1) Construction Tech, 2) Invest and Finance, 3) Market, 4) New Retail Experiences, 5) Property Management, 6) Sustainable and Healthy Buildings och 7) Urban Mobility and Logistics, utsett fyra startups inom respektive kategori för finalen av Nordic Proptech Awards som går av stapeln den 8:e februari 2023 i Stockholm.

xNomad är en av de fyra startups inom New Retail Experiences kategorin, som gått vidare som finalist inför tävlingens final i februari. xNomad är en data driven plattform som sammankopplar företag och entreprenörer med lediga butiksutrymmen för korttidsuthyrning, genom att arrangera unika pop-up aktiveringar. För att återuppliva städer och skapa en mer händelserik stadsbild.

xNomad bistår fastighetsägare i att optimera sin process för korttidsuthyrning genom att sammankoppla dessa med företag i behov av butikslokaler. Genom sin tjänst möjliggör xNomad en bättre inblick för fastighetsägare i hur korttidsuthyrning kan bidra med mervärde i fråga om att driva trafik till lokalen, skapa ett underlag för en mer data-driven beslutsprocess, och möjliggöra intäktsströmmar under perioderna då butikslokalen annars skulle vara outnyttjad.

Därutöver är xNomads helhetslösning ett friktionsfritt verktyg för företag som avser att sätta upp en pop-up aktivering, där man genom sitt nätverk av partners underlättar varje steg i processen från konceptutveckling till marknadsföring av pop-upen.

xNomad Finalist i Proptech Awards – Revolutionerar detaljhandeln genom pop-ups

Enligt xNomads grundare och VD Jonathan Haralambakis är grundtanken bakom företagets affärsmodell “att göra det lika simpelt att hitta en ledig butikslokal som att boka ett hotellrum” – för att verka som fastighetsbranschens Airbnb för pop-ups. Där han vidare ser på finalistplatsen i Nordic Proptech Awards som “ en stor ära och ett kvitto på potentialen som xNomads lösning har i fråga om att innovera retail- och fastighetsbranschens praxis”.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar