Hem NYHETER Huaweis högtalare Sound X kommer till Sverige

Huaweis högtalare Sound X kommer till Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Under våren 2020 presenterade Huawei sin första trådlösa premiumhögtalare – Huawei Sound X.

Huaweis högtalare Sound X kommer till Sverige 2

Huawei Sound X

Högtalaren har tagits fram i samarbete med franska kvalitetsvarumärket, Devialet, och håller extremt hög kvalitet såväl gällande ljudbild som design. Den 25 september finns den i svenska butiker.

-Sound X är ett exempel på hur vi breddar vårt sortiment, men också hur vi förlänger vår premiumkänsla från mobilerna till produkter i vårt ekosystem. Genom samarbetet med Devialet levererar vi en högtalare som utmärker sig på alla fronter – ljud, kvalitetskänsla och design – och den passar därför väl in vår produktfamilj, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Huaweis och Devialets nya Huawei Sound X kombinerar första klassens estetik med ett utsökt hantverk och bländar såväl med sin ljudbild som med sin design.

Högtalarens design är inspirerad av en gyllene svart kupol och har en glaserad yta som ger en antydan om att ljudet kommer från en bottenlös källa. Den största delen av den glansiga högtalarkroppen är skapad genom en avancerad icke-ledande galvaniserande process för att säkra kvaliteten i ljudsignalen. Nedre delen av högtalaren är vidare tillverkad av ett stycke som också bidrar till en störningsfri överföring.

Sound X har också utvecklats för att sömlöst kunna interagera med alla lyssnarens olika enheter. Högtalaren är utrustad med Devialets patenterade signalprocessorteknik SAM (Speaker Active Matching) och deras ikoniska push-push-symmetriska struktur som återskapar ljud realistiskt med en audiofils uppmärksamhet på detaljer. Push-push-strukturen placerar de två kraftfulla högtalar-elementen symmetriskt så att vibrationerna på deras baksidor tar ut varandra. För att bibehålla en bra basprestanda utan att göra högtalaren stor och otymplig så använder sig Huawei Sound X av dubbla 60 watts subwoofers för basljudet. Huawei Sound X paras smidigt och snabbt med din enhet via NFC-funktion och spelar sedan upp ljudet via Bluetooth där överföringen hanteras av Huaweis egenutvecklade Multi-Device Control Panel. I december 2020 planeras en mjukvaruuppdatering för Sound X som gör att högtalaren även kan kopplas upp via WiFi.

Pris och tillgänglighet

Huawei Sound X kommer att finnas i butik från den 25 september. Rekommenderat cirkapris från 3490 SEK inklusive moms.

Relaterade Artiklar