HMD Global presenterar nästa generations utgåva av Nokia 2, 3 och 5
Hem NYHETER HMD Global presenterar nästa generations utgåva av Nokia 2, 3 och 5

HMD Global presenterar nästa generations utgåva av Nokia 2, 3 och 5

Publicerat av: Redaktionen

Med Android Oreo, exklusiv design och hög prestanda sätter de nya Nokiatelefonerna en ny standard för prisklassen

HMD Global presenterar nästa generations utgåva av Nokia 2, 3 och 5 1

Nokia 5.1

HMD Global, Nokiatelefonernas nya hem, fortsätter att uppdatera utbudet under 2018. Idag presenteras nästa generation av modellerna Nokia 2, Nokia 3 och Nokia 5. Telefonerna kommer att finnas på den nordiska marknaden under tredje kvartalet 2018 – officiellt säljstartsdatum för den nya Nokia 3.1 blir den 2 juli med ett rekommenderat återförsäljarpris på 1 690 SEK inkl moms.

Nokia 3.1 och Nokia 5.1 är certifierade inom ramen för Googles Android One-program och är förberedda för den kommande utgåvan av operativsystemet, Android P. Med tillgång till de senaste tjänsterna från Google, däribland Google Assistant, fortsätter de nya produkterna att följa ambitionen att leverera en ren, säker och uppdaterad Android-upplevelse i alla prisklasser. Telefonerna lever upp till den hantverks- och designkvalitet som förknippas med varumärket Nokia – och har prestanda som matchar den.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer på HMD Global, säger: “Varje liten detalj i en Nokia-smartphone har skapats utifrån våra konsumenters behov. Vi har förbättrat prestandan på samtliga telefoner med uppgraderade processorer och större skärmar så att du kan få en premiumupplevelse utan ett premiumpris. Oavsett vilken budget du har kommer du att kunna hitta en Nokia-smartphone som passar för dig.”

Nokia 5.1 – en tidlös klassiker

Den klassiska designen i föregångaren har förfinats ytterligare för att skapa en diskret och kompakt smartphone som andas stil – trots en låg prislapp. Skalet är skapat ur ett enda block av aluminium i en 33-stegsprocess för att ge en behaglig känsla för både ögonen och handen. Baserat på användarnas önskemål är Nokia 5.1 två millimeter smalare än föregångaren, samtidigt som skärmen på den nya modellen är större – 5,5 tum i 18:9-format, i full HD+-upplösning.

Med en åttakärnig processor (MediaTek Helio P18) ger Nokia 5.1 40% bättre prestanda än föregångaren. Den bakre kameran är på 16 megapixel, med fasdetektering och autofokus och frontkameran är försedd med vidvinkel. Fingeravtryckssensorn har flyttats till baksidan och telefonen är NFC-försedd och kan användas med Google Pay.

Nokia 5.1 kommer i färgalternativen Copper, Tempered Blue och Black och i två minnsekonfigurationer; 2GB/16Gb och 3GB/32GB. Den är tillgänglig i Norden under tredje kvartalet 2018.Globalt riktpris är 209 Euro (2 GB) respektive 239 Euro (3 GB) inkl moms. Lokala priser och säljstartsdatum kommer att presenteras senare.

Nokia 3.1 – Uppdaterad skönhet

HMD Global presenterar nästa generations utgåva av Nokia 2, 3 och 5 2

Nokia 3.1

I likhet med originalet ger Nokia 3.1 en skön mobilupplevelse både på ut- och insidan. Den vackert avrundade skärmen smälter samman med de diamantskurna aluminiumdetaljerna för att skapa en harmoni mellan materialen. Skärmen är i 18:9-format och skyddas av Corning Gorilla Glass för att säkerställa att skönhetsupplevelsen varar längre. Den åttakärniga processor (MediaTek 6750) ger 50% bättre prestanda än originalet, och den bakre kameran har uppgraderats till 13 megapixel med autofokus, och den främre kameran har vidvinkel för att du ska kunna berätta mer i varje selfie. Med samma utbud av sensorer som du vanligtvis bara hittar i betydligt högre prisklasser kan Nokia 3.1 hantera både AR-appar och mobilbetalning över NFC.

Nokia 3.1 finns i tre färgval – Blue/Copper, Black/Chrome och White/Iron; och kommer i två minneskonfigurationer: 2GB/16Gb samt 3GB/32GB. Säljstart i Norden av 2 GB-varianten sker den andra juli 2018 till ett rekommenderat åteförsäljarpris på 1 690 SEK inkl moms.

Nokia 2.1 – underhållning som varar länge… och nu ännu längre

HMD Global presenterar nästa generations utgåva av Nokia 2, 3 och 5 3

Nokia 2.1

Med upp till två dagars batteritid1, kombinerat med en 20 procent större skärm, dubbla stereohögtalare och snabbare laddning av 4,000mAh-batteriet2 kan du få en kraftfull och kostnadseffektiv underhållningsmaskin som alltid finns där när du behöver den.

Nokia 2.1 är skapad i nordisk designtradition, har ett rundat skal i polykarbonat med metalldetaljer och kompromissar inte med vare sig robusthet eller ergonomi. Med den uppgraderade Qualcomm Snapdragon 425-processorn får du 50 procent bättre prestanda än i föregångaren med en snabbare och mjukare användarupplevelse. Nokia 2.1 har kameror på fram- och baksidan på 5 respektive 8 megapixel och levereras med Android Oreo (Go edition) – anpassad för smartphones med upp till 1 GB arbetsminne, och är förberedd för Android P.

Nokia 2.1 är tillgänglig i Norden under tredje kvartalet 2018.Globalt riktpris är 115 USD. Lokala priser och säljstartsdatum kommer att presenteras senare.

Relaterade Artiklar