UNYQ samarbetar med IKEA och Area Academy till förmån för global e-sport
Hem GAMINGE-SPORT UNYQ samarbetar med IKEA och Area Academy till förmån för global e-sport

UNYQ samarbetar med IKEA och Area Academy till förmån för global e-sport

Publicerat av: Redaktionen

UNYQ, en pionjär inom medicintekniska produkter, samarbetar nu med IKEA för att presentera en helt unik prototyp av en produkt för e-sportutövare.

UNYQ samarbetar med IKEA och Area Academy till förmån för global e-sport 2Produkten ska vara ergonomisk, individuellt formad och passa in i heminredningen. UNYQ har i framtagandet av prototypen haft ett nära samarbete med Area Academy – ett företag specialiserat på pedagogiska strukturer inom e-sport, för att utforska hur nya innovativa lösningar kan förändra e-sport och livet runt omkring genom att adressera design, ergonomi och mobilitet. Samarbetet presenteras idag under IKEA:s Democratic Design Days i Älmhult.

Det finns runt 2 miljarder e-sportutövare i världen, och denna grupp växer mycket snabbt. Under lång tid har gruppen blivit förbisedd vad gäller design, skräddarsydda lösningar och tillgänglighet.

IKEA har nu värvat UNYQ för att skapa en prototyp som ska göra e-sportutrustning ergonomisk, skräddarsydd och sist men inte minst smälta in i heminteriör.

Kort och gott; en 3D-printad stol för e-sport. Prototypen har tagit endast nio veckor att designa och tillverka, något som påvisar den stora potentialen i UNYQ:s förmåga till design och innovation genom digitala lösningar. Resultatet av samarbetet kommer att finnas tillgängligt i IKEA:s sortimentet under en begränsad tid under 2020.

“Detta är en enormt spännande möjlighet för UNYQ. Att kunna få vara en del av detta samarbete, som har som mål att skräddarsy utrustning för e-sport, samtidigt som man gör den designen och innovationen tillgänglig genom hela IKEA:s koncept är verkligen fantastiskt”, säger Eythor Bender, vd på UNYQ.

Bender fortsätter; “Prisvärt, valmöjligheter och tillgänglighet har alltid varit centrala begrepp för oss när vi utvecklat UNYQ till vad det är idag. Att kunna arbeta med IKEA, ett företag som har demokratiserat en hel världs tillgång till design och verkligen sammanfört design med prisvärda produkter är väldigt speciellt för oss – det är en strävan vi delar”.

UNYQ bryter ny mark inom den medicintekniska sektorn genom att introducera konceptet av att masstillverka individuellt kundanpassade produkter, till exempel 3D-printade proteskomponenter och skolioskorsetter.

UNYQ levererar virtuella tjänster designade för att öka valmöjlighet och komfort där individen bjuds in att vara med och designa sitt eget hjälpmedel, vilket skapar mervärde för patienten. Genom att erbjuda digitalisering och 3D-printning skapas förutsättningar för mindre arbetsbelastning hos vårdgivare och en mer effektiviserad produktionsprocess.

”Genom att samarbeta med UNYQ vill IKEA lära sig hur man kan använda fotogrammetri och 3D-scanning i kombination med 3D-printning för att möjliggöra personliga produkter för bättre ergonomi och ett mer individualiserat uttryck i design. Area Academy har expertkunskapen i vad som krävs i form av utrustning för att bli en riktigt bra e-sportare och för att ha en bättre spelupplevelse”, säger Marcus Engman, Head of Design på IKEA Range and Supply.

Relaterade Artiklar