HCL ska effektivisera utveckling och upptäckt av läkemedel med ny IT-plattform
Hem NYHETER HCL ska effektivisera utveckling och upptäckt av läkemedel med ny IT-plattform

HCL ska effektivisera utveckling och upptäckt av läkemedel med ny IT-plattform

Publicerat av: Redaktionen

HCL Technologies (HCL), globalt ledande IT-tjänsteföretag, lanserar läkemedelsutvecklingsplattformen ”The Next Generation Research Platform” (NGRP).

HCLPlattformen baseras på öppna standarder och utvecklas i ett ekosystem som präglas av samverkan mellan intressenter. Därigenom byggs en plattform som ska erbjuda forskare ökade möjligheter att samverka, bättre beräkningsresurser, och möjligheten att effektivt hantera forskningsdata i sitt arbete. Samtidigt förbättras produktiviteten genom automation och eliminering av tidskrävande manuella uppgifter.

NGRP är utformad för att minska de tekniska och administrativa kostnaderna som äldre system och åldrande teknik medför hos många läkemedelsföretag. Enligt uppskattningar spenderar många läkemedelsföretag betydande delar av sina IT-budgetar mestadels till att upprätthålla de befintliga systemen. Genom att hjälpa till att minska kostnaderna som är associerat med äldre system kommer NGRP att frigöra tid och budgetar för att skapa nya möjligheter. NGRP utnyttjar även ett strategiskt designtänkande med syfte att förenkla forskarnas vardag. Plattformen möjliggör ökad samverkan, utnyttjandet av innovativ teknik, förbättrad tillgång till forskningsdata, och en ökning av forskarens produktivitet.

–        HCL har en unik position att förverkliga visionen om att skapa en ny plattform för IT-baserad forskning. Bland våra kunder finns sju av de tio största läkemedelsbolagen och vi har förstklassig kunskap om IT-utmaningarna inom dessa forskningsmiljöer, säger Abhishek Shankar, Vice President – Life Sciences, HCL Technologies . HCL:s molnbaserade plattform är skräddarsydd till att bemöta branschens pain-points på ett sätt som ger ytterligare fokus och på branschens strävan efter effektiva och vetenskapsdrivna upptäckter av läkemedel.

För NGRP har HCL inkluderat hanterade tjänster i en software-as-a-service modell som eliminerar behovet att hantera hårdvara eller underhålla och uppdatera programvara för varje teknikuppdatering. HCL kommer också utnyttja sin egna DRYiCE TM  plattform och investera i den höga automatiseringen av delade operativa tjänster, inklusive DevOps och förändringsdriven regressionstestning för att minska kostnader. Den specialanpassade plattformen bidrar också till att rationalisera forskningsteknikens portfolio och ytterligare minska kostnaderna.

HCL introducerade NGRP för marknaden i Boston på BIO-IT World konferensen, 2017.

Relaterade Artiklar