Daniel Lorén ny utvecklingschef på Pulsen Retail
Hem NYHETER Daniel Lorén ny utvecklingschef på Pulsen Retail

Daniel Lorén ny utvecklingschef på Pulsen Retail

Publicerat av: Redaktionen

Den tredje pusselbiten i Pulsen Retails förstärkta ledarskap är nu på plats.

Daniel Lorén ny utvecklingschef på Pulsen Retail

Daniel Lorén går in i rollen som utvecklingschef den 1 september

Daniel Lorén går in i rollen som utvecklingschef den 1 september. Daniel kommer, precis som tillträdande VD Mika Vikman, från H&M och har mycket lång erfarenhet inom retail.

– Det är väldigt roligt att få Daniel Lorén till rollen som utvecklingschef på Pulsen Retail. Vi gör en kraftfull satsning inom Retail och på systemet Harmoney och Daniels erfarenhet och kompetens inom Ehandel kommer stärka vår resa framåt väldigt mycket. Daniel har också ett gott och tydligt ledarskap som kommer utveckla vår organisation positivt, säger Jonus Bartholdson, VD för Pulsenkoncernen och interim-VD på Pulsen Retail.

– Det är tydligt att Pulsen satsar på retailområdet. Jag ser att det är många spännande saker på gång och ett härligt affärsdriv i bolaget vilket lockar mig. Efter rätt många år på H&M hade jag börjat fundera på nästa utmaning, så när den här möjligheten dök upp gick det snabbt att fatta beslutet. Pratar man om IT i Borås så är det ju Pulsen man pratar om. Dessutom finns det utmaningar i rollen som utvecklingschef som verkligen triggar mig. Det ska bli riktigt kul att få vara med på den kommande resan, säger Daniel Lorén.

Daniel Lorén kommer från IT-sidan på H&M där han arbetet i över tjugo år. De senaste tio åren i en roll som Service Area Responsible med ansvar kring logistik och affärsutveckling inom E-commerce, ett område som utvecklats explosionsartat under den här tidsperioden.

– Köpbeteendet förändras allt mer hos konsumenterna. Tidigare handlade man antingen i butik eller på webben, men nu blir handelsupplevelsen allt mer sömlös för kunden. Idag kanske man börjar sitt köp i mobilen och kan lika gärna avsluta det i den fysiska butiken som hemma i soffan, beroende på vad som passar en bäst den dagen. Det sätter såklart nya och rätt tuffa krav på handlarna. De, och vi som leverantör av handelstjänster, måste vara i framkant mot slutkund. Vårt gemensamma fokus är att göra det enkelt, effektivt och roligt för konsumenten att handla. säger Daniel Lorén.

KORTFAKTA

  • Daniel Lorén är 47 år och bor med sambo Catrine och 4 barn i Sparsör utanför Borås.
  • Aktuell som ny utvecklingschef på Pulsen Retail från 1 september.
  • Rekryteringen är den tredje chefsrekryteringen i Pulsenkoncernens satsning på förstärkt ledarskap för Pulsen Retail. Tidigare har det blivit klart att Mika Vikman kommer in som ny VD och Jan Näveri som konsultchef, båda med start 1 augusti.

Relaterade Artiklar