Här är Sveriges hetaste e-handelskommuner
Hem E-HANDEL Här är Sveriges hetaste e-handelskommuner

Här är Sveriges hetaste e-handelskommuner

Publicerat av: Redaktionen

Trots ett ekonomiskt osäkert läge under pandemin så blomstrar e-handelsbranschen.

Här är Sveriges hetaste e-handelskommuner

Emma Lindgren, expert på digital konsumtion på Svea Ekonomi

2020 startades nämligen 3 196 nya e-handelsföretag i Sverige.

En ökning med 53 procent. Det visar den årliga kartläggningen Sveriges bästa e-handelskommuner från bank- och finansgruppen Svea. I år toppar Sundbyberg listan över kommunerna där e-handeln är på starkast framfart.

Svea släpper nu sin årliga kartläggning Sveriges bästa e-handelskommuner. Den visar att e- handelsbutikerna ökat mest i Sundbyberg under det gångna året. I kommunen startades i snitt 0,7 e-handelsbutiker per 1 000 invånare. Därefter kommer Täby och Danderyd som klättrar från plats 12 respektive 11 jämfört med föregående år.

Bland årets topp tio-lista är det dock Österåker som haft bäst utveckling under 2020. Skärgårdskommunen klättrar från plats 125 till en femteplats. Även Botkyrka går starkt framåt i årets kartläggning.

– Som störst på skräddarsydda betalningar i Norden vet vi att pandemin slagit hårt mot många företagare. Men den har också bidragit till att allt fler svenskar handlar på nätet och att nya e- butiker ökat kraftigt. Att många blivit av med jobbet det gångna året kan också vara en anledning till att fler väljer att satsa på e-handel. För den som vill prova att driva eget är det enkelt att starta en nätbutik med säkra betallösningar och smidiga transporter, säger Emma Lindgren, expert på digital konsumtion på Svea Ekonomi.

I snitt startades det 0,3 e-handelsbutiker per 1 000 invånare i Sverige. Kartläggningen bygger på statistik från Allabolag.se.

Topplista: Sveriges bästa e-handelskommuner (förra årets placering inom parentes)

1. Sundbyberg 0,7 (14)
2. Täby 0,7 (12)
3. Danderyd 0,6 (11)
4. Stockholm 0,6 (8)
5. Österåker 0,5 (125)
6. Knivsta 0,5 (30)
7. Jönköping 0,5 (4)
8. Solna 0,5 (10)
9. Botkyrka 0,5 (113)
10. Sigtuna 0,5 (17)

 

Relaterade Artiklar