Haltian levererar en av de största IoT-lösningarna i Europa
Hem NYHETER Haltian levererar en av de största IoT-lösningarna i Europa

Haltian levererar en av de största IoT-lösningarna i Europa

Publicerat av: Redaktionen

Ett mångmiljonskontrakt med ett av Europas ledande textilföretag.

Haltian levererar en av de största IoT-lösningarna i Europa 2Finska IoT-tillverkaren Haltian (Internet of Things) levererar över 100 000 IoT-enheter och en IoT-driftdatatjänst till Lindström. Mångmiljonskontraktet för en av de största offentliga IoT-installationerna i Europa slöts under senare delen av 2017. Smart teknik kommer snabbt att implementeras i alla Lindströms pappershanddukshållare.

Det är en utmaning för företagen att hålla jämna steg med dagens föränderliga digitala värld. Men företag som prioriterar digitalisering och utnyttjar de senaste tekniska framstegen för drift, relationer med kunderna och tillväxt har en tydlig fördel. Eftersom i stort sett allting kan anslutas är värdet som IoT-lösningarna ger det viktigaste övervägandet. Dessa lösningar blir alltmer överkomliga i takt med att det blir lättare att få tag i billiga sensorer, och det tillkommer nya exempel på lönsamma IoT-lösningar.

”IoT fortsätter sin snabba tillväxt och förväntas att mer än fördubblas under de kommande tre åren. Hantering av industritillgångar, inventarie- och lagerhantering och leverantörskedjehantering är de IoT-områden som växer snabbast”, säger Pasi Leipälä, vd för Haltian.

Lindström, ett av Europas ledande textilföretag, banar väg för framtida IoT-lösningar

Tillsammans med Haltian Thingsee and Wirepas Mesh har Lindström skapat en ny tjänst som kallas Flowability Smart Washroom Service. Lösningen möjliggör tvåvägskommunikation och platsinformation och pålitliga trådlösa anslutningar för Lindström-koncernens kunder i deras anläggningar. Med den här smarta lösningen ökar Lindström effektiviteten genom att minska spillet och kanalisera arbetet på ett smartare sätt samtidigt som kostnaderna sänks.

Flowability Smart Washroom Service kommer att installeras i köpcentra, sjukhus och andra offentliga utrymmen för att nämna några stycken. En sensor som eftermonteras i pappershanddukshållaren mäter handduksförbrukningen i realtid. Sensorn skickar information till ett serviceteam när det är nödvändigt att byta pappersrullar, vilket gör det möjligt att planera arbetet effektivare och sänka kostnaderna.

”Hur rena toaletterna är påverkar vilket shoppingcentrum vi väljer och främjar även handeln. Med Haltians lösning sparar vi både pengar och tid och håller våra kunder på gott humör. Allt detta gör det möjligt att förbättra kundernas upplevelse”, säger Satu Haikarainen, chef, Service Concept vid Lindström.

Haltian Thingsee minskar tiden från lansering till kommersiella operationer

Lösningen som tagits fram av Haltian och Lindström baseras på Haltians nya IoT-plattform Thingsee. Plattformen gör det möjligt för nya IoT-lösningar att nå marknadsmognad snabbare och lättare genom att erbjuda anpassningsbara IoT-enheter med drifttdatajänster. Plattformen kompletteras av IoT-enheter med plug & play-stöd, tjänster för anpassning av lösningar och livscykeltjänster – vilket ger kunderna en smidig övergång mellan idéer och kommersiell verksamhet.

”Eftermontering av trådlösa sensorer på befintliga företagstillgångar och processer är en snabbt växande verksamhet. Vi har nu fler än 25 aktiva testinstallationer i hela världen inom alltifrån tillverkning till tillgångsspårning och fastighetsförvaltning. Vårt växande enhets- och tjänsteutbud är en bra utgångspunkt för att bygga nya IoT-lösningar. Vi kan utan problem anpassa hela plattformen – från enkel applikationsutveckling till utveckling av en helt skräddarsydd sensorenhet”, säger Leipälä.

Relaterade Artiklar