Hållbar modevecka arrangeras i Östersund

Sustainable Fashion Week: 7-13 oktober omvandlas Östersund till en arena för hållbart mode.

Östersund vill lyfta hållbarhet inom den svenska klädindustrin. Med Pop-Up stores, Designer Sessions, modeloppis och Fashion Talks förvandlas Östersund till ett centrum för hållbart mode. Veckan arrangeras av SMICE, Clarion Hotel Grand Östersund, Norra Station, Destination Östersund och Malloy & Me.

Per Holknekt, Johanna Nilsson, Houdini, SQRTN, Josefin Liljeqvist, Stitch n’ Stones och Woolpower är bara några av namnen som representeras under Sustainable Fashion Week den 7-13 oktober.

Med Pop-Up stores, Designer Sessions, modeloppis och Fashion Talks förvandlas Östersund till ett centrum för hållbart mode. Veckan arrangeras av SMICE, Clarion Hotel Grand Östersund, Norra Station, Destination Östersund och Malloy & Me.

– Syftet, säger Manne Mosten, delägare av Norra Station, är att utveckla ett nytt årligt återkommande evenemang på Östersunds festivalscen som bidrar till Östersunds attraktion och utveckling. En festlig modevecka som presenterar nya trender inom mode, form & design och som med glädjens kraft bidrar till ökad medvetenhet inom hållbar textilkonsumtion.

– Mode är otroligt kul men vi vet också att det är hög tid att göra smartare val. Både för klimatets skull och för dem som arbetar med att tillverka våra kläder. Sustainable Fashion Week kommer att bli en vecka av njutning, fashion och skönt häng men också ett event som kan inspirera alla som vill vara med och bidra till en mer hållbar framtid! Så säger Maja Blomqvist, projektledare för SMICE – nätverk för hållbarhet, ett Interregprojekt som arbetar för att stärka hållbara idéer i Jämtland, Härjedalen och Trøndelag.