Google-ägda DeepMind tar hjälp av svenska Polytopia för att testa AI
Hem GAMING Google-ägda DeepMind tar hjälp av svenska Polytopia för att testa AI

Google-ägda DeepMind tar hjälp av svenska Polytopia för att testa AI

Publicerat av: Redaktionen

DeepMinds AI vill utmana den svenska indieutvecklaren Midjiwans The Battle of Polytopia.

Den globala strategispels-succén blir därför nu en del av DeepMinds open source-plattform AndroidEnv.

The Battle of Polytopia fortsätter att utmana smarta gamers över hela världen. Nu är det också dags att testa AI som motståndare på DeepMinds öppna plattform för Android-appar och -spel.

Google-ägda DeepMind tar hjälp av svenska Polytopia för att testa AI– Vi är såklart jätteglada för detta. DeepMind är ju en jätte inom AI med en fantastisk plattform som vi är jättestolta att vara en del av. Vi har märkt att Polytopia är särskilt populärt bland så kallade brainiacs, men det här blir startskottet på något helt nytt när vi nu utmanar artificiell intelligens, säger Christian Lövstedt, VD för Midjiwan.

DeepMind är ett artificiell intelligens-företag som grundades av Demis Hassabis, Shane Legg och Mustafa Suleyman 2010 i England. Företaget förvärvades 2014 av Google och har som mål att med hjälp av den stora mängden tillgängliga datorspel skapa generell artificiell intelligens.

– Så glad för detta, jag kan knappt vänta och se hur vår AI gör ifrån sig mot den strategiska pärlan Polytopia, ett av mina favorit-mobilspel!!, säger Demis Hassabis, grundare och VD av DeepMind i en kommentar på Twitter.

The Battle of Polytopia lanserades 2016 och har installerats över 14 miljoner gånger av spelare över hela världen, främst i Europa och USA. En spelsession varar cirka 30 minuter och spelet finns i App Store, Google Play, Steam och i Teslabilar.

Relaterade Artiklar