Forrester utser Optimizely som ledare inom plattformar för digitala upplevelser
Hem NYHETER Forrester utser Optimizely som ledare inom plattformar för digitala upplevelser

Forrester utser Optimizely som ledare inom plattformar för digitala upplevelser

Publicerat av: Redaktionen

Optimizely, tidigare Episerver, har ännu en gång utsetts till ledande leverantör av plattformar för digitala upplevelser i rapporten Forrester Wave: Digital Experience Platforms (DXPs), Q3 2021.

Optimizelys plattform fick högsta möjliga poäng i Forrester-rapporten för upplevelsehantering, vision, leveransmodell och stödtjänster.

Rapportens referenskunder pekade även på Optimizelys flexibilitet i licensmodell när antalet webbplatser och digitala kanaler växer samt att plattformen var enkel att komma i gång med.

– Självklart är det hedrande att återigen bli utsedda till ledare i Forrester Wave for Digital Experience Platforms. Vi tror att det bekräftar vad våra kunder redan vet – att Optimizelys Digital Experience Platform låter varumärken maximera sin digitala potential och ger dem möjlighet att optimera resultaten på ett tillförlitligt och enkelt sätt, säger Mårten Bokedal, Senior Manager Marketing, Optimizely Nordics.

Forrester utser Optimizely som ledare inom plattformar för digitala upplevelser

Mårten Bokedal, Senior Manager Marketing, Optimizely Nordics

I leverantörsprofilen noterar Forrester-rapporten att “Optimizely har en strategi om att växa och bli större än sitt tidigare varumärke Episerver. Jämfört med andra leverantörer vi utvärderade är Optimizely starka inom testning och optimering, e-handel och plattformsverksamhet. Det gäller också kampanjhantering och hantering av kundresan samt plattformscertifieringar”.
Optimizelys innehållshantering, e-handel, personaliserings- och analysfunktioner uppmärksammades också nyligen av Gartner. Optimizely utsågs till ledare i Gartner Magic Quadrant for Digital Experience Platforms för andra året i rad, baserat på förmåga att utföra och slutföra sin vision.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar