Hem NYHETER Förberedd dig inför hösten: 4 digitala verktyg för team på distans

Förberedd dig inför hösten: 4 digitala verktyg för team på distans

Publicerat av: Redaktionen

Vare sig du är för eller emot att låta medarbetare jobba på distans har coronapandemin tvingat många företag att släppa på kontrollen.

Förberedd dig inför hösten: 4 digitala verktyg för team på distans 5Många har därför låtit anställda jobba på distans för att motverka att sprida viruset. De flesta har säkert upptäckt under tidens gång att med hjälp av digitala verktyg kan majoriteten av oss jobba lika effektivt hemifrån som på kontoret.

Ett flertal nordiska bolag tyckte redan innan pandemin att det var helt okej att anställda jobbade på distans från soffan. I Sverige tillåter hälften av bolagen att medarbetare förlägger sin arbetsdag utanför kontoret – och därmed arbetar hemma, på ett kafé eller i sommarstugan. Men att kunna arbeta effektivt på distans beror mycket på hur arbetsgivarens IT-lösning ser ut. De positiva effekterna kan utebli om tekniken bara krånglar.

Om ditt företag tillhör de 50 procent som inte haft vanan inne att jobba på distans kommer dessa tips från Telavox att hjälpa dig. För med stöttning av rätt digitala verktyg kan du svetsa samman ditt team och hjälpa dem samarbeta och jobba lika effektivt hemma som på kontoret.

1. Chatten – för att snabbt och smidigt hålla kontakten

Chatten perfekt för att jobba på distans. Här är det enkelt att skicka korta meddelanden och få snabba svar. Här chattar du på tu man hand eller i chattgrupper. På Telavox har vi till exempel skapat ett chattrum för alla medarbetare där de kan få information om hur vi hanterar coronaviruset internt.

Förberedd dig inför hösten: 4 digitala verktyg för team på distans 6

2. Videosamtalet – nästan som att ses på riktigt

80 procent av hur vi människor kommunicerar sker via kroppsspråket. Och när inte mejl eller chatt räcker till är ett videosamtal det närmaste vi kan komma ett fysiskt möte. Med Telavox videokonferens kan du enkelt anordna interna och externa möten utan krångel. Tillsammans med kollegor kan du komma igång direkt i vår chattfunktion. Om du behöver en länk för att bjuda in till ett externt möte kopierar du bara en URL och klistrar in från växel-vyn.

3. Telefonkonferensen – en app är det enda som krävs

Förberedd dig inför hösten: 4 digitala verktyg för team på distans 7Den bästa telefonkonferensen är tillgänglig, enkel att använda och skapar ett bättre samarbete inom företaget. Om du använder dig av mobilen behöver du vanligtvis bara en app. Här skapar du enkelt en inbjudan till konferensen och skickar sedan ut koden till deltagarna. Du kan ringa direkt i appen, via en fast telefon eller annan mobiltelefon – du måste alltså inte ens använda din egen telefon.

4. Molnlagringsplattformen – det har aldrig varit enklare att samarbeta

Gör det enkelt för dina kollegor att jobba på distans genom att låta dem få möjlighet att dela och redigera dokument när som helst, var som helst. Ju lättare det är att komma åt filer, desto bättre. Molnbaserade arbetsflöden och fildelningsprogram gör uppdateringar i realtid och ger fullständig inblick i projekt och samarbeten.

Använder ni Microsoft Teams idag vet du att det där finns mängder av möjligheter för kommunikation – från chatt och videomöten till mejl och kollaborativa dokument. Teams är också en perfekt plattform för att hantera hela företagets telefoni. Telavox har därför gjort en integration med Teams så att du har så mycket som möjligt samlat i en app. Här kan du läsa om hur man implementerar Microsoft Teams och få tips på hur ni snabbt lär er använda verktyget på bästa sätt.

Relaterade Artiklar