Untitled 11
Hem NYHETER foodora expanderar – öppnar 15 nya matbutiker på fem månader

foodora expanderar – öppnar 15 nya matbutiker på fem månader

Publicerat av: Redaktionen

Q-handelsbolaget tar ett starkare grepp om livsmedelsbranschen, då den nationella butikskedjan kommer utöka och innan året är slut kommer det finnas totalt 25 matbutiker.

foodora market är butiken som nu snabbt stöper om hela spelplanen för aktörer inom livsmedelsbranschen.

foodoras matbutiker, som är en sorts hybridbutik mellan det fysiska och det digitala, har tagits emot med öppna armar av svenskarna runt om i landet. Genom att öppna ännu fler butiker som utför snabba hemleveranser av matvaror och dagliga bruksprodukter tar sätter q-handelsbolaget fart på marknaden med hemleverans från 15 minuter, sju dagar i veckan.

I den strategiska utrullningen av matbutikerna kommer foodora bland annat att inta de norra delarna av landet, då foodora markets kommer öppna i Sundsvall, Umeå och Luleå. Men kommer även etablera butiker i mellersta och södra Sverige.

Untitled 11– 15 nya butiker innan året är slut kan låta mycket för vissa, men på foodora sker all utveckling snabbt. Det är en mycket spännande utveckling som sker nu och den går väldigt fort. Vår styrka är vår infrastruktur som är redo och kan implementeras över hela Sverige. Hemleverans av matvaror på 15 minuter kommer att bli den nya normen, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

Den första foodora markets öppnade i september 2020 i Stockholm, kort därpå öppnades ytterligare tre butiker i huvudstaden.

Därefter har etableringen av butikerna gått fort och finns nu i Linköping, Norrköping, Uppsala, Malmö, Lund och Göteborg. Genom butikerna tar q-handelsbolaget ett starkare grepp kring landets städer, då fler stadskärnor blir tillgängliga för snabb hemleverans till kunder.

Relaterade Artiklar