Foodora 2022
Hem NYHETER Foodora 2022

Foodora 2022

Under 2022 har foodora som tidigare år fortsatt sin snabba resa med att bredda bolagets affär.

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska Q-handelsbolaget gjorde förra året även ett succéår då den totala omsättningen ökade med med flera 100 procent, en snabb resa som inte ser ut att sakta ner framöver.

foodora är idag Sveriges ledande handelsplattform för både restauranger, butiker och även foodoras egna dagligvarubutiker. En handelsplats med marknadsföring, försäljning och leverans samlat på en enda plats samtidigt.

– Att leda det mest innovativa bolaget enligt mitt tycke, känns otroligt spännande. Jag är stolt över att vi på kort tid vuxit till ett stort bolag, och ändå har kunnat bibehålla vår startup-känsla. Jag omger mig med fantastiska kollegor, som ser möjligheter och förstår vikten av att våga testa och göra det fort. Jag ser fram emot 2023, vi kommer fortsätta vara lika expansiva, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora

foodora Sverige 2022

Foodora 2022

 • Idag har foodora över 11000 restauranger på sin handelsplattform.
 • Lanserade foodora i 22 nya städer. Nu finns det rosa bolaget i över 350 platser runt om i Sverige.
 • foodora stärker sin roll i att vara en av Sveriges största arbetsgivare och har idag nära 5000 anställda bud, varav 800 stycken personer är tillsvidareanställda.
 • foodoras mediehus växer och har många nya aktörer som marknadsför sig på plattformen, som exempelvis Danske Bank, CMore, The Steam Hotell, Coca-Cola, Lollapalooza, Unilever, Mindler, Nelly, Jays headphones, Nextory, UNICEF, SONY och BookBeat.
 • Har tillstånd att köra självkörande leveranser i Stockholm City med roboten Doora.
 • Började med drönarleveranser, tester som fortlöper under nästa år.
 • foodora blev ett leveransalternativ när kunden beställer sina varor på nätet, från exempelvis klädbutiker och apotek. Det innebär snabb hemleverans, måndag till söndag.
 • Q-handelsbolaget lanserade foodora services. Nu kan även företag som erbjuder tjänster finnas på plattformen. Det innebär att svenskarna kan beställa exempelvis hemstädning, bilservice med mera.
 • foodora fortsätter innovera livsmedelsbranschen. foodora market är en nationell livsmedelskedja, från norr till söder. Sortimentet i butikerna har vuxit kraftigt och även Lagerhaus har gjort intåg i butikerna, nu kan svenskarna köpa inredning när de handlar livsmedel och få det i samma påse.
 • Bowlitos och Holy Macaroni lanserades som är två nya virtuella restaurangkoncept. foodora har också Tacotarian, som har ett klassiskt taco-tema, Wing It, som är friterade kycklingrätter, Smoky BarbeQ som är amerikansk barbeque samt Fafelle som är ett koncept med veganska falafel-sallader
 • Q-handelsbolaget inledde samarbete med entreprenören och designern Per Holknekt för att ta fram bättre anpassade arbetskläder för kvinnliga bud. Kollektionen kommer under 2023.
 • Snabbaste leveransen under året tog endast 92 sekunder.
 • Över 1000 retailbutiker finns på handelsplattformen, som exempelvis Lagerhaus, Teknikmagasinet, Indiska med flera, som nu kan anamma q-handeln.

(Q-handel lanserades av bolaget i maj 2020. Innebär bl.a. att retail-butiker kan ansluta sig till plattformen, hemleverans sker inom några minuter senare samma dag, alla dagar i veckan.)

Relaterade Artiklar