Hem NYHETER Extenda Retail inleder en ny era av hybrida retailapplikationer

Extenda Retail inleder en ny era av hybrida retailapplikationer

Publicerat av: Redaktionen

Att använda en hybrid metod som kombinerar applikationer som körs i butik och i molnet blir alltmer viktigt för den digitala transformationen av detaljhandelsbutiker.

Att köra de kritiska komponenterna inuti butikerna med säkerhetskopior i ett centralt moln medför flera fördelar så som minskad nedtid och blixtsnabb datahantering.

Extenda Retail är en branschledande leverantör av detaljhandelsprogramvara. Med över 40 års erfarenhet av att bygga och leverera innovativa lösningar inom retail, lagerhantering och kundlojalitet har de etablerat sig i över 36 länder över hela världen.

Vi är stolta över att Extenda Retail nu väljer Avassas plattform för applikationshantering i edge-miljöer som en del av deras globala satsning på hybridlösningar inom retail.

“Med Avassas plattform kan vi enkelt implementera och köra våra programvaror på edgen med samma mekanismer vi redan har på plats för leveransen i det centrala molnet. Det är mycket glädjande för våra ingenjörer eftersom edge-miljöerna blir som en förlängning av molnet och de verktyg vi har redan har på plats där, helt utan komplexitet eller manuell overhead.” säger Shayne Clausson, CTO på Extenda Retail.

Genom att köra kritiska komponenter inuti de fysiska butikerna förbättras stabiliteten avsevärt. Butiksägare som helt förlitat sig helt centrala molntjänster har historiskt sett behövt förhålla sig till att hela system blir otillgängliga vid händelse av ett tillfälligt avbrott i exempelvis internetkonnektivitet, vilket är en förödande tanke för en detaljhandlare. Med Avassa kan Extenda Retail säkerställa autonomi och oavbruten drift av applikationer även om anslutningen förloras eller tillfälligt försämras. Det gör att Extenda Retails kunder kan undvika kostsamma nedtider och säkerställa att deras system alltid är tillgängliga, eftersom affärskritiska operationer kan fortsätta köra utan avbrott.

“Extenda Retail ligger verkligen i framkant med en hybrid leveransmodell för deras marknadsledande butikslösningar. Dagens retailers har helt enkelt inte råd med nedtid för in-store-applikationer, varken ur ett ekonomiskt, varumärkesbaserat- eller kundnöjdhetperspektiv. Vi är stolta över att Avassas edgeplatform möjliggör för dem att fortsätta bredda sitt hybrid erbjudande”, säger Olle Hillström, Head of Sales och medgrundare av Avassa.

Avassa erbjuder en applikationshanteringssplattform för edge-miljöer som möjliggör för användare att installera, monitorera och observera applikationer som körs i tiotals, hundratals eller tusentals platser. Medan Avassas lösning är horisontell är retail en vertikal med beprövad framgång för användning av edge och hybrida lösningar, där retailapplikationer ofta står i centrum.

Genom att dra nytta av Avassas teknologi för effektiv, remotebaserad- och säker hantering av sina retailapplikationer positionerar sig Extenda Retail som en framtidssäkrad leverantör, som leder detaljhandelns transformation mot en hybrid first-modell.

Relaterade Artiklar