ESET lanserar ESET Smart TV Security för att skydda smart-TV-användare mot det ökande hotet från skadlig kod
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET ESET lanserar ESET Smart TV Security för att skydda smart-TV-användare mot det ökande hotet från skadlig kod

ESET lanserar ESET Smart TV Security för att skydda smart-TV-användare mot det ökande hotet från skadlig kod

Publicerat av: Redaktionen

ESET, ledaren inom IT-säkerhet, lanserade ESET Smart TV Security — en avancerad teknikskyddande lösning mot riktade attacker med skadlig kod mot uppkopplade TV-apparater och andra enheter med operativsystemet Android TV.

ESET lanserar ESET Smart TV Security för att skydda smart-TV-användare mot det ökande hotet från skadlig kod 2Enligt statistiken kan antalet enheter som är uppkopplade mot internet komma att bli så många som 30 miljarder år 2020. Även om dessa prylar ger hushållen många fördelar, utgör de även ett hot mot konsumenternas vardag. Speciellt smarta TV-apparater — med sina mikrofoner, kameror och USB-portar — blir i allt högre utsträckning de främsta måltavlorna för attacker med skadlig kod.

Genom att ta kontroll över en smart-TV kan cyberbrottslingarna inte bara använda den för att attackera andra enheter i användarens hemnätverk, utan de kan även spionera på individer för att samla in känslig och personlig information.

— Med tanke på riskerna för säkerheten och integriteten måste konsumenterna tänka på att skydda sina smarta hemenheter på samma sätt som de skulle skydda sina bärbara datorer, surfplattor eller mobiler — de kan inte behandla dem som en vanlig TV, vattenkokare eller klocka, säger Branislav Orlik, Produktchef för mobil säkerhet på ESET.

Smarta TV-apparater utrustade med operativsystemet Android TV kommer också utan tvekan att sprida ransomware, som redan har riktats mot Android-enheter i flera år.  Hotet har nu flyttat över till Android TV-apparater, vilket nyhetsrapporteringen om incidenter där skärmen på smarta TV-apparater har låsts och krav på lösensummor har visat.

ESET:s Smart TV Security-applikation skyddar konsumenterna med en rad olika säkerhetsfunktioner, däribland:

  • Antivirusskydd skyddar mot de ökande nivåerna av skadlig kod som riktar in sig på Android-enheter
  • Anti-ransomware-teknik bekämpar låsning av skärmen. Om ransomware aktiveras rekommenderas användarna att stänga av och slå på sin smart-TV medan virusdatabasen uppdateras, vilket gör att skanningen aktiveras. När ESET Smart TV Security hittar ransomware på enheten rekommenderas användaren att avinstallera programvaran med den skadliga koden. När avinstallationen bekräftas kommer utpressningsprogrammet att rensas bort.
  • Skanning av flera enheter för identifiering av skadlig kod på enheter och USB-enheter som ansluts till smart-TV:n.
  • Anti-phishing för att skydda användarna mot försök att stjäla känslig personlig information. Den här funktionen kommer endast att vara tillgänglig i premium-versionen av ESET Smart TV Security.

ESET:s Smart TV Security kan hämtas via Google Play och kan endast hämtas från en användares TV-enhet. När programvaran har installerats skyddar ESET samtliga av användarnas Android-enheter — båda smartphones och TV-apparater.

— Användarna måste kunna känna sig trygga med att de kan titta på sina favoritserier och surfa på nätet på sina smartphones utan att behöva vara oroa sig över om de är övervakade eller om deras personliga information har komprometterats, förklarar Orlik. — ESET är en topprankad leverantör av säkerhetslösningar för Android OS-enheter. Det gör oss till det smarta valet för konsumenterna för att säkerställa att alla enheter som de har i sina hem och de data de hämtar är skyddade.

Relaterade Artiklar