Hem NYHETER Entreprenörsutmärkelsen Family Enterprise till SIBA-familjen Bengtsson

Entreprenörsutmärkelsen Family Enterprise till SIBA-familjen Bengtsson

Publicerat av: Redaktionen

Vinnare av hedersutmärkelsen Family Enterprise Award 2019 är familjen Bengtsson, SIBA Invest AB.

Entreprenörsutmärkelsen Family Enterprise till SIBA-familjen Bengtsson 3Bröderna Martin och Fabian Bengtsson tog igår emot priset i Stockholms stadshus vid den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year. Det är en global utmärkelse som går till familjeföretag i tredje generationen och för femte året i rad delades priset ut i Sverige.

EY:s hedersutmärkelse Family Enterprise Award (tidigare Family Business Award) tilldelas en entreprenörsfamilj som drivs av en stark entreprenörsanda och som har en verksamhet som spelat en betydande roll för det svenska näringslivets utveckling och framväxt. Vinnaren av utmärkelsen utses av en internationell jury.

Juryns motivering: Med en historia som går tillbaka till 1951 och ett fokus på att alltid ligga steget före sina konkurrenter har årets vinnare blivit ett av Nordens ledande företag i hemelektronikbranschen.

Under årens lopp har familjeföretaget följt en framgångsrik, hållbar och långsiktig strategi som nu förvaltas av den tredje generationen. Årets vinnare är en sann inspiration för alla familjeföretagare – inte bara i Sverige, utan även i Norden.
Vinnare av hedersutmärkelsen Family Enterprise Award 2019 är familjen Bengtsson, SIBA Invest AB.

– Det är en stor ära för oss att få ta emot hedersutmärkelsen. Vi har alltid levt i ett familjebolag och vår far (Bengt), som gick bort hösten 2018, var vår förebild och mentor. Han tog över ett problemtyngt SIBA från farfar, sedan förändrade han hela hemelektronikbranschen. Vår far ville hela tiden utvecklas och var alltid mycket nyfiken på det nya parat med lärdomar och erfarenhet från det som skett. Stora visioner, stort kundfokus och modet att tänka annorlunda har i årtionden präglat vår familj och vårt sätt att göra affärer. Vår fars lärdomar samt unika förmåga att se möjligheter och skapa framgång lever vidare och genomsyrar alla bolag som ingår i SIBA Invest. Vi är därför mycket stolta över utmärkelsen som hedrar minnet av vår far och farfar, säger Martin Bengtsson, äldsta sonen och CEO för SIBA Invest AB.

Bakgrunden till hedersutmärkelsen är att företaget ska vara ett svenskt familjekontrollerat företag i tredje generation. Ägarna ska ha en uttalad ambition att driva verksamheten vidare i generationer. Ägarna ska vara verksamma i bolaget. Företaget och ägarna ska visa tillväxtpotential, innovationskraft och utvecklingsmöjligheter. Vinnaren bjuds in till EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco i juni.

Tidigare vinnare av Family Enterprise Award (f.d. Family Business Award) i Sverige:
2019: Öhman Group
2018: Polarbröd
2016: Rejlers
2015: TetraLaval

Relaterade Artiklar