Ännu en spelutbildning till Boden Game Camp
Hem GAMING En till spelutbildning till Boden Game Camp

En till spelutbildning till Boden Game Camp

Publicerat av: Redaktionen

I höst kompletteras Boden Game Camp ytterligare när spelutbildningen Futuregames Animator and VFX Artist startar.

Utbildningen blir den sjunde spelutbildningen i Sävast och stärker det ekosystem som växer fram.

Det är Changemaker Educations som fått klartecken för yrkeshögskoleutbildningen Futuregames Animator and VFX Artist.

Utbildningen kommer att bedrivas av det egna varumärket Futuregames på Boden Business Park i Sävast. VFX är en förkortning av engelskans visual effects. En VFX-artist använder mjukvara för att skapa visuella effekter inom film-, spel- och reklamproduktion.

– Vi fick återigen ett positivt besked av Yrkeshögskolan som verkligen ser och förstår den långsiktiga satsning på spelbranschen som vi gör här i Boden, vilket känns oerhört glädjande. Med detta kompletteras vårt ekosystem ytterligare och vi blir ännu attraktivare, både för studenter som flyttar hit men även för de spelbolag som i allt större utsträckning tittar på att etablera sig i Boden, säger Mattias Bergqvist, affärsutvecklare på Boden Business Park.

– För oss på 5 Fortress välkomnar vi denna goda nyhet då ännu en stor och väl så viktig pusselbit faller på plats för oss och spelindustrin i Boden, säger Johan Sundqvist, Lead game designer på spelbolaget 5 Fortress som har kontor på Boden Business Park.

Utbildningen kommer att ha 10 platser i Boden och 25 i Stockholm och omfattar 550 YH-poäng, vilket innebär cirka 2,5 års heltidsstudier.

-Vi som utbildningsanordnare är väldigt glada över att kunna vidga vår portfölj inom spelutbildningar för att förse regionen med nya talanger, som på sikt kommer att stärka spelbranschen i norr, säger Lina Ekström Morin, site manager för Boden på Futuregames/Changemaker Educations.

Ännu en spelutbildning till Boden Game CampBoden Game Camp är ett unikt ekosystem för dataspelsindustrin i Boden och en integrerad del av Bodens Business Park. Hit söker sig studenter från Sverige och hela världen för utbildning med goda förutsättningar till en karriär i en digital framtidsbransch. På Boden Game Camp finns sedan tidigare YH-utbildningarna Game Artist, Game Designer, Game Programmer, QA/Game tester samt Komvuxutbildningen Game-dev indie, folkhögskoleutbildningen Indiespelutvecklare och gymnasieutbildningen GameDev-programmet.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar