MINI Electric fortsätter vara den mest sålda MINI-modellen när 2022 summeras
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Den helelektriska MINI Cooper SE fortsätter vara den mest sålda MINI-modellen när 2022 summeras

Den helelektriska MINI Cooper SE fortsätter vara den mest sålda MINI-modellen när 2022 summeras

Publicerat av: Redaktionen

Trots ett utmanande år såldes 292.923 bilar från den brittiska premiumtillverkaren MINI under 2022.

Andelen laddbara bilar utgjorde 21 procent av den totala volymen, där den helelektriska MINI Cooper SE blev den mest eftertraktade modellvarianten.

Den globala fordonsförsäljningen minskade under 2022 med 3 procent jämfört med tidigare år men efterfrågan på det laddbara utbudet var stort och ökade med 14,3 procent.

Under året såldes 60.839 laddbara bilar på den globala marknaden där den helelektriska modellen MINI Cooper SE var den mest sålda modellen med 43.744 bilar, vilket var en ökning med 25,5 procent jämfört med 2021.

I Sverige registrerades totalt 2,845 MINI under året vilket är en ökning med 2,9 procent jämfört med föregående år. Andelen laddbara bilar utgör 62 procent av totalen och den helelektriska versionen MINI Cooper SE stod för nästan hälften av alla registrerade MINI under 2022.

”På en marknad som totalt sett backar med 6,1 procent är det betydelsefullt att MINI kan gå mot strömmen och faktiskt växa. När vi grottar ned oss i siffrorna ser vi att MINI växte på både privat- och på tjänstebilsmarknaden. Ett bevis på att varumärket och modellutbudet är relevant för den svenska marknaden. Nu går vi in i ett spännande år, där vi kommer presentera nästa generations elbilar till MINI-familjen och fortsätta utveckla den digitala kundupplevelsen”, säger Tina Jarlerud, chef för MINI Norra Europa.

MINI firar 110 år av biltillverkning och presenterar nya modeller

MINI Electric fortsätter vara den mest sålda MINI-modellen när 2022 summeras2023 är året då MINI firar 110 år av biltillverkning vid Oxfordfabriken, men också det stora startskottet och viktig milstolpe på vägen mot att bli ett helt elektriskt varumärke till 2030. Under året kommer MINI presentera två nya elbilar som representerar den nya generationens elbilar från MINI. Redan under februari kommer svenskar få en första förhandstitt på vad som kommer definiera formspråket för MINIs nästa generation ebilar. Då ställs MINI Concept Aceman ut på elbilsmässan eCar Expo, som äger rum 3-5 februari på Friends Arena i Stockholm.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar