Elgigantens VD är ”Handelns Mäktigaste 2017”
Hem DETALJHANDEL Elgigantens VD är ”Handelns Mäktigaste 2017”

Elgigantens VD är ”Handelns Mäktigaste 2017”

Publicerat av: Redaktionen

Niclas Eriksson, VD Elgiganten, har av branschtidningen Market och Icanyheter utsetts till ”Handelns Mäktigaste 2017”.

Elgigantens VD är ”Handelns Mäktigaste 2017” 2Före Mia Brunell Livfors, VD och koncernchef, Axel Johnson och Håkan Svedman, VD Ikea Sverige med motiveringen:

”Dominanten i hemelektronikhandeln är starkare än någonsin. Under det senaste verksamhetsåret ökade omsättningen med en miljard kronor till 10,8 miljarder.

Förutom en trafikdrivande position i externa handelskluster har Elgiganten med Phone House-konceptet blåst liv i den på många håll sömniga cityhandeln. I våras tog kedjan också hem kategorin Årets logistiksatsning på Retail Awards.

Samtidigt blir nu sortimentet tre gånger så stort för att erbjuda marknadens största djup och bredd. Mannen som styr rubbet med kundens bästa för ögonen är vd Niclas Eriksson. Därför är han Handelns Mäktigaste 2017.”

– Jag är både stolt och glad över utmärkelsen. Framför allt är det ett fantastiskt fint erkännande för Elgiganten och alla som jobbar i företaget. Det är ett fint betyg till alla våra medarbetare, som med stort engagemang och ett leende på läpparna tar så god hand om våra kunder varje dag. De är vår största tillgång, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Niclas Eriksson började som säljare på vitvaruavdelningen på Elgiganten i Norrköping 1995. Han har därefter haft roller som avdelningschef, varuhuschef och försäljningschef innan han tog över rollen som VD för Elgiganten 2012.

Vid hans tillträde som VD hade Elgiganten 2200 medarbetare och 70 varuhus. Idag, fem år senare, har verksamheten vuxit till att omfatta 3700 medarbetare och 163 butiker. Det senaste verksamhetsåret 2016/2017 blev ytterligare ett rekordår för Elgiganten som redovisade en tillväxt på 8,8 procent till 10,8 miljarder kronor och en resultatförbättring med 13 procent till 133 miljoner kronor.

Utmärkelsen ”Handelns Mäktigaste” delas ut av branschtidningen Market och Icanyheter. Vinnaren utses av en jury och till viss del genom en omröstning bland tidningens läsare.

Topp tio Handelns Mäktigaste 2017 (fjolårsplaceringar inom parantes)

1. (4) Niclas Eriksson, vd, Elgiganten

2. (2) Mia Brunell Livfors, vd och koncernchef, Axel Johnson

3. (33) Håkan Svedman, vd, Ikea Sverige

4. (1) Pär Svärdson, vd, Apotea

5. (6) Per Strömberg, vd, Ica Gruppen

6. (13) Klas Balkow, vd, Axfood

7. (-) Kenneth Melchior, Nordenchef, Zalando

8. (32) Karl Eklöf, vd, Stadium

9. (9) Susanne Ehnbåge, vd, Netonnet

10. (-) Kunden

”Handelns Mäktigaste” innehåller 68 personer verksamma inom den svenska detaljhandeln. Här hittar du hela listan över ”Handelns Mäktigaste 2017”.

Relaterade Artiklar