Elgiganten och Huawei donerar 200 mobiltelefoner till Julhjälpen
Hem NYHETER Elgiganten och Huawei donerar 200 mobiltelefoner till Julhjälpen

Elgiganten och Huawei donerar 200 mobiltelefoner till Julhjälpen

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med mobiltillverkaren Huawei donerar Elgiganten 200 smartphones till Julhjälpen, en organisation som hjälper familjer som har det svårt ekonomiskt att ändå kunna ge sina barn julklappar. I förlängningen handlar det inte enbart om julklappar, utan att motverka utanförskap.

Elgiganten och Huawei donerar 200 mobiltelefoner till Julhjälpen 2Elgiganten Sverige har under 2017 låtit sina anställda nominera lokala initiativ som vill förenkla vardagen för bättre behövande. Då Elgiganten strävar efter att få fler att uppleva den underbara världen av teknik och hemelektronik känns det logiskt att stötta med teknik som kan underlätta. 

– Därför har vi startat Elgigantens Julfond. Här får våra 3200 medarbetare nominera lokala initiativ eller organisationer som vi donerar förstklassig hemelektronik till, just för att fler ska inkluderas. Det kan vara allt från mobiltelefoner till nattvandrare i Gällivare, hushållsmaskiner till en flyktingförläggning i Trollhättan eller spelkonsoler till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. I år har våra anställda valt ut 18 lokala organisationer och institutioner som får teknik av oss, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Tillsammans med mobiltillverkaren Huawei donerar Elgiganten 200 smartphones till Julhjälpen, en organisation som hjälper familjer som har det svårt ekonomiskt att ändå kunna ge sina barn julklappar. I förlängningen handlar det inte enbart om julklappar, utan en digital inkludering. 

– I dag är det svårt för den förälder som kanske inte har råd med en dator eller mobiltelefon. Man hamnar utanför den digitala världen, kan inte följa med i barnets lärande på skolwebben, inte skicka eller ta emot pengar med Swish. Även för barnen sker en stor del av det sociala umgänget via en telefon, surfplatta eller dator i digitala, sociala kanaler. Det blir ett digitalt utanförskap som påverkar hela familjer negativt, säger Niclas Eriksson.

Niclas Eriksson lovordar medarbetarnas engagemang.
– Vårt mål är att göra samhället lite mänskligare, lite varmare. Vi kan inte göra allt, men vi kan göra något. I Elgigantens Julfond är samtliga anställda engagerade och bidrar till att vi kan göra någon liten förändring till det bättre för de som har de tufft. Allt för att flera ska få en godare jul, säger Niclas Eriksson.

Relaterade Artiklar