Hem NYHETER Efecte lanserar virtuell coach – använder AI för bättre service management

Efecte lanserar virtuell coach – använder AI för bättre service management

Publicerat av: Redaktionen

Det europeiska programvaruföretaget Efecte, som hjälper bolag att digitalisera och automatisera sin tjänstehantering, lanserar idag via version 2020.4 av Efecte-plattformen en AI-driven stödfunktion kallad Virtual Coach.

Efecte lanserar virtuell coach – använder AI för bättre service management 3Detta är ett tydligt steg i Efectes vision för IT Service Management, som går ut på att med agila team optimera digitala upplevelser.

Den senaste Efecte-plattformen innehåller nya funktioner som syftar till att hjälpa serviceorganisationer över hela Europa att bli mer agila och stärka sina team med hjälp av AI-baserade förslag. Den nya hjälpfunktionen Virtual Coach, som drivs av artificiell intelligens (AI), är en del av de nya plattformsfunktionerna. Tanken bakom den virtuella coachen är att frigöra mer tid för strategiska initiativ och att möjliggöra för företag att ge snabbare kundsupport, spendera mindre tid på rutinärenden, och effektivisera on- och offboardingtider för verksamheten.

De nya plattformsfunktionerna inkluderar också utökat stöd för språk och förbättringar av slutanvändarupplevelsen genom utvecklingar av användargränssnittet.

– Det här är en funktionalitet som vi sett att våra kunder efterfrågat, och vi är väldigt glada att vi kunnat bygga en AI-lösning med deras behov i åtanke, säger Peter Schneider, Chief Product Officer på Efecte.

Virtual Coach fungerar som ett extra stöd för supportmedarbetarna genom att föreslå hur de ska hantera nya problem baserat på tidigare kundinteraktioner. Den virtuella coachen använder sig av NLP (Natural Language Processing) för att förstå, analysera och föreslå möjliga lösningar, utifrån hur liknande frågor lösts tidigare.

– Implementeringen av Efectes Virtual Coach är en fortsättning på vår strategi att hjälpa människor snarare än att ersätta dem. ”Liknande frågor” är den första AI-kapaciteten som riktas mot supportmedarbetare, och ett steg i vårt arbete att ta fram ytterligare AI-drivna förbättringar under 2021, säger Schneider.

Relaterade Artiklar