eComExpo på Scandinavian XPO 6-7 april 2022
Hem NYHETER eComExpo på Scandinavian XPO 6-7 april 2022

eComExpo på Scandinavian XPO 6-7 april 2022

Publicerat av: Redaktionen

Bra start på veckan, rundvandring på Scandinavian XPO inför vårt eget engagemang på eComExpo 6-7 april 2022.

Fantastisk anläggning med tre stora mässhallar, lounger, konferensrum, hotell, lokaler som är anpassade för upp till 8 500 gäster och den senaste mötestekniken.

Sköna färger, hållbart, mycket trä, flexibelt och funktionellt. Scandinavian XPO ligger i Airport City Stockholm som drivs gemensamt av Arlandastad Holding, Swedavia och Sigtuna kommun. Tillsammans leder de utvecklingen av Sveriges första flygplatsstad och skapar en regional, nationell och internationell destination.

Arrangören av den framgångsrika elbilsmässan eCarExpo öppnar nu en ny mötesplats med målet att bidra till en snabbare omställning av kommersiella fordon till el. Den 6-7 april 2022 har eComExpo-mässan premiär i mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO i Arlandastad. eComExpo är en kunskapshubb och en mässa för alla som arbetar inom ”nyttotrafiken”, det vill säga inom kollektivtrafik och godstransporter med upphandling, planering, logistik, samhällsplanering, citydistribution eller som förare av dessa fordon.

eComExpo på Scandinavian XPO 6-7 april 2022

Generöst tilltagna gemensamhetsytor ger möjligheter till både stora och små samlingar i en rad olika konfigurationer. Det finns ett 15-tal konferensrum på 11-32 kvm samt två större rum. Bild: Jan Åström

-Vi ser nybyggda mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO som den perfekta arenan för eComExpo med tanke på möjligheterna till 11 000 kvm utställningsyta för våra elfordon och teknik, två konferensscener och ett stort antal mötesplatser för vårt seminarie- och workshopprogram. Att det sedan finns avancerade testbanor för provkörning av nya nyttofordon i anslutning till arenan via Training Partner ger oss perfekta förutsättningar att lyckas, förklarar Anna Fägersten, projektledare för den nya elektrifierade nyttofordonsmässan.

I Scandinavian XPO finns, förutom stora evenemangs- och mässhallar och konferenslokaler, hotell, restauranger, service och aktiviteter för hälsosamma, omväxlande möten. Allt fem minuter från Arlanda Flygplats och 20 minuter från Stockholm och Uppsala.

-Vi är glada och stolta över att eComExpo valt vår arena som mötesplats för deras första mässa. Att vi kan erbjuda en kombination av stora och flexibla lokaler tillsammans med Training Partners testbanor på asfalt och i terräng känns som en stor fördel för alla. Vi verkar i lokaler som byggts enligt internationell hållbarhetscertifiering, Breeam, och det känns därför extra fint för oss att få samarbeta med en aktör som eComExpo, som har ett stort fokus på miljö och långsiktig hållbar utveckling, säger Anna Bauer, CEO/Director of Sales på Scandinavian XPO.

Av Jan Åström

Relaterade Artiklar