Hem NYHETER E-boksläsningen ökar och BookBeat inleder samarbete med Colibrio

E-boksläsningen ökar och BookBeat inleder samarbete med Colibrio

Publicerat av: Redaktionen

BookBeat växer kraftigt och får fler och fler användare som läser e-böcker.

E-boksläsningen ökar och BookBeat inleder samarbete med Colibrio 3Läsningen av e-böcker har ökat med 75 % januari-november i år jämfört med samma period förra året. Högst enskild ökning var det i maj då e-boksläsningen ökade med hela 153 %. Den mest lästa e-boken var då Camilla Läckbergs ”Vingar av silver”, och den mest lästa e-boken hittills 2020 på svenska är Delia Owens ”Där kräftorna sjunger”. Nu har BookBeat inlett samarbete med Colibrio i syfte att lyfta e-boksläsningen ännu mer.

-Vi brinner för läsning och vill ge våra 400 000 användare den bästa e-boksupplevelsen. Colibrios e-boksläsare är den främsta som finns på marknaden idag, så att använda den i vår app var ett naturligt steg för att vässa e-boksupplevelsen, säger Annika Elovsson, Head of Product på BookBeat.

Både lyssning och läsning ökar snabbt på alla marknader där BookBeat är aktivt, och i Sverige ökar faktiskt e-boksläsandet ännu mer än ljudbokslyssnandet hittills i år.

-Med Colibrio tar vi nästa steg inom digital läsning och vi kommer framöver ha bättre möjlighet att erbjuda våra användare mer avancerade funktioner och inställningar, säger Annika Elovsson, Head of Product på BookBeat.

Relaterade Artiklar