Hem NYHETER Allt fler kvinnor använder smart teknik för maximerad träning

Allt fler kvinnor använder smart teknik för maximerad träning

Publicerat av: Redaktionen

Andelen kvinnor som använder smart teknik för att maxa träning, prestation och välmående ökar.

Allt fler kvinnor använder smart teknik för maximerad träning 3Detta enligt Garmin, vars klockor och app hjälper kvinnor att tracka sin menstruationscykel för att prestera bättre – samt ha koll på fertila perioder. En ny graviditetskalender kopplad till den smarta klockan ger dessutom möjlighet att följa fostrets utveckling om man är gravid.

En Sifo-undersökning som publicerades nyligen i Garmin Hälsorapporten visade att hela 45 procent av de kvinnor som regelbundet tränar också mäter sin träning med hjälp av en klocka, app eller aktivitetsmätare. Och allt fler kvinnor använder nu också smart teknologi för att effektivisera träningen och må bättre. Menstruation, ägglosning, träning och sömn matas in i smartklockan och ger användaren en unik helhetsbild.

– Det har hänt mycket på området som rör smart teknik och kvinnors hälsa och träning på senare år, och vi märker att allt fler kvinnor använder smartwatches och vår app Connect för att effektivisera sin prestation och träning och anpassar sin träningsintensitet till var de befinner sig i menstruationscykeln, säger Camilla Friman, som ansvarar för konsumentmarknadsföring hos Garmin.

Menstruationscykeln kan påverka träningen mycket och vissa dagar under månaden är helt enkelt bättre lämpade att träna för kvinnor. Genom att logga ägglossning och menstruation samt träningen i appen får kvinnor ett kraftfullt verktyg för att optimera träningen efter rätt dagar. De kvinnor som så önskar får även ett effektivt redskap för att hålla koll på sina fertila perioder.

– Poängen är att kvinnor inte länge behöver gissa var de är i menscykeln utan får hjälp att förstå sin egen kropp. Med hjälp av appen kan man försöka anpassa och optimera sin träning och därmed sin prestation efter sin menstruationscykel och variationer i kroppens hormonnivåer, säger Camilla Friman.

Ett helt nytt verktyg är Garmins graviditetskalender med vars hjälp den gravida kvinnan kan följa sin bebis utveckling och storlek samt logga symtom som kan vara värdefullt att visa sin barnmorska och läkaren. För att göra fostrets storlek mer greppbar jämförs aktuell storlek på fostret med olika grönsaker och frukter.

Vid träning under graviditeten ges information om hur bäraren kan justera hjärtfrekvensen, hantera sitt vattenintag eller om det rentav är dags för en paus från träningen.

Relaterade Artiklar