Dovado WiFi XL Mesh Kit – nyckelfärdigt WiFi för hela hemmet
Hem NYHETER Dovado WiFi XL Mesh Kit – nyckelfärdigt WiFi för hela hemmet

Dovado WiFi XL Mesh Kit – nyckelfärdigt WiFi för hela hemmet

Publicerat av: Redaktionen

Nu går det att få ett snyggt och diskret WiFi-nät som även täcker mycket stora ytor, t ex i hus med flera våningar.

Dovado WiFi XL Mesh Kit – nyckelfärdigt WiFi för hela hemmet 2Helt nya Dovado WiFi XL Mesh Kit från det svenska utvecklingsföretaget Dovado är dess­utom mycket enkelt att installera. Kitet kräver ingen konfigurering utan är färdigt att använda direkt ur kartongen, utan ytterligare inställningar.

Dovado WiFi XL Mesh Kit består av en huvudenhet och två satellitenheter. Tillsammans fungerar de som ett enda stabilt och heltäckande nätverk där användaren kan röra sig fritt mellan rummen, utan avbrott. Mesh­nätet kan vid behov också byggas ut med ytterligare satellitenheter.

Alla inställningar för att koppla upp meshnätet är gjorda redan vid tillverkningen. Det innebär att det är klart att använda så snart huvudenheten är ansluten till internet och ett eluttag, utan att användaren behöver göra något annat än att logga in. Det är också mycket enkelt att döpa om nätverket och byta lösenord. För den som vill göra ytterligare inställningar, är Dovados beprövade programvara på svenska och engelska tillgänglig via webb- eller mobilgränssnitt.

Den kompakta vita huvudenheten har en diskret design med inbyggda antenner, vilket gör att den smälter in bra i de flesta miljöer. Måtten är endast 138 x 101 x 28 mm. Den kan placeras såväl liggande som på vägg. Huvudenheten har, förutom WiFi-anslutningen, även en gigabit WAN-port, tre gigabit LAN-portar samt en port för 3G/4G USB-modem.

De små satellitenheterna (59 x 90 x 75 mm) placeras direkt i ett vägguttag, och är därmed helt ur vägen.  Även de har inbyggda antenner. Lysdioderna på framsidan kan dessutom stängas av, så att de märks ännu mindre i en hemmiljö. Varje satellitenhet har en gigabit Ethernet-port som primärt är tänkt för att kunna kabel­ansluta meshnätet men som även kan användas för anslutning av t ex en streamingenhet som Apple TV eller Google Chromecast.

WiFi XL Mesh Kit har alla de funktioner som man kan förvänta sig av en riktigt bra WiFi-lösning. Det innebär t ex att det klarar alla olika typer av internet­anslut­ningar: Kabel, fiber och ADSL samt även mobila bred­band. Enheterna har dubbla radioband (2,4 GHz och 5 GHz) med en bandbredd på upp till 1 200 Mbit/s.

Relaterade Artiklar