Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Det nya IT-racksystemet från Rittal har anlänt! Världens snabbaste IT-rack

Det nya IT-racksystemet från Rittal har anlänt! Världens snabbaste IT-rack

Publicerat av: Redaktionen

Med sitt nya VX IT racksystem, presenterar Rittal ett nyutvecklat modulsystem för server- och nätverksrack.

Det nya IT-racksystemet från Rittal har anlänt! Världens snabbaste IT-rack 2

Det helt nya IT-racket VX IT är en lösning som kan användas överallt. Det är tillgängligt i ett modulärt format för ännu större frihet för snabb utbyggnad av datacenter.

Detta gör att IT-infrastrukturer kan etableras med tidigare ouppnådd hastighet – med allt från enskilda nätverksracks till kompletta datacenter. VX IT erbjuder maximal konfigurationsfrihet; konfigurering går snabbt och enkelt med hjälp av ett online-verktyg – fullt certifierat med alla komponenter. Det är unikt.

Herborn, 5 maj 2020 – En ny generation med IT-rack – i form av Rittals VX IT – lanseras. Tänkt som ett universellt modulsystem, har VX IT utformats för alla vanliga användningsområden, och dess mångsidighet gör det lämplig för användning som ett nätverks- och serverrack. Det stora urvalet sträcker sig från 15 till 52 U i höjd. Användare kan installera det för att tillhandahålla edge-installationer, företagsdatacenter med egen klimatkontroll, modulära IT-containrar, energieffektiva colocation-datacenter och stora hyperscale-datacenter.

”All erfarenhet från mängder av IT-projekt runt om i världen har gått in i utvecklingen av det nya IT-racket. VX IT står för snabbhet, flexibilitet och modularitet. Men det står även för vissheten om att våra kunder kommer att vara idealiskt utrustade för varje framtida IT-scenario,” förklarar Uwe Scharf, chef för IT- och industriaffärsenheterna på Rittal, som också är marknadschef.

Snabbare urval och fastställande

Snabbare, enklare och säkrare med digitalisering: En onlinekonfigurator guidar användaren steg för steg genom urvalet av komponenter, och den genomför också en rimlighetskontroll: www.rittal.com/vx-it

Med VX IT utnyttjar Rittal hela digitaliseringens potential till förmån för sina kunder. Hela processen, från val, konfiguration, beställning och ända fram till leverans stöds digitalt och är helt öppen. Under konfigurationen byggs en 3D-modell successivt upp, komplett med tillbehör. När den är klar, kan kunden använda sig av 3D-modellen. Den individuellt designade versionen av IT-racket produceras i en mycket hög kvalitet, i en toppmodern tillverkningsanläggning. Optimerad logistik betyder att leveranser är snabba och i tid.

Och det som är ännu mer till förmån för kunden är att alla VX IT-varianter designade med konfiguratorn redan har testats och certifierats med alla sina komponenter, i enlighet med internationella standarder såsom UL 2416, IEC 60950 och IEC 62368. Följaktligen behöver kunden ingen ytterligare certifiering för det fullt konfigurerade systemet. Detta betyder maximal frihet och säkerhet när nya IT-infrastrukturer skapas. Med denna lösning kan IT-chefer spara värdefull tid vid planering och upphandling, medan de samtidigt kan vara säkra på att alla komponenter fungerar i perfekt harmoni.

Maximal kompatibilitet och framtidssäkring

Viktigt för befintliga kunder: VX IT erbjuder kompatibilitet med befintliga Rittal RiMatrix-system och andra IT-infrastrukturer som skapats med Rittal-komponenter. På så vis är det möjligt att ersätta enskilda komponenter i befintliga datacenter, samt expandera datacenter efter önskemål. Till exempel kan företag expandera befintliga RiMatrix-installationer med nya VX IT, och även använda VX IT-specifika komponenter i kylnings, UPS- eller övervakningssyfte. Detta ger investeringssäkerhet för nuvarande Rittal-datacenter.

Snabb verktygslös montering

Alla som arbetar i ett datacenter vill ha en smart utformad lösning som är enkel att använda. Rittal har konsekvent följt denna princip under utvecklingen av VX IT. IT-racket monteras i stort sett utan verktyg med hjälp av tidsbesparande ”snap-in”-teknik. Höjdenheterna och stämmönstren är markerade, vilket gör det lättare att ställa in det 19 tum långa avståndet mellan nivåerna. Alla paneler, såsom sido- eller takpaneler, fästs snabbt och enkelt med hjälp av fastsnäppning och positioneringshjälpmedel. De nya vertikalt delade sidopanelerna, som finns som valfritt tillbehör, ger användare förbättrad tillgång för att göra installationsarbete och service snabbare. De vertikalt delade sidopanelerna är försedda med enkla gångjärn, vilket innebär att de kan öppnas som dörrar och ändå är lätta att ta bort. Det finns även horisontellt delade sidopaneler. Dessa förenklar även tillgången till exempelvis servrar.

Lastkapacitet på så mycket som 1800 kg

En annan viktig egenskap hos VX är dess fantastiska stabilitet: Tack vare en förbättrad 19 tums ramdesign, har IT-racket mer vertikal stabilitet än sina föregångare. Lastkapaciteten har verifierats både av interna tester hos Rittal och genom extern certifiering av Underwriters Laboratories (UL). Två varianter finns: VX IT standardrack tillåter en statisk belastning på 1500 kg i enlighet med Rittals testprocedur, eller 1200 kg i enlighet med UL-certifiering. VX IT dynamisk version tillåter en belastning på 1800 kg i enlighet med Rittals testprocedur, eller 1500 kg i enlighet med UL-certifiering.

Allt ett rack behöver

Ett brett utbud av tillbehör finns tillgängligt för VX IT, så att det kan konfigureras individuellt. Detta omfattar alternativ för dörrar och sidopaneler, och för golv och tak, samt innovationer såsom nya LED-remsor för statusdisplay. Ytterligare tillbehör inkluderar utdragbara delar och verktyg för kabelhantering, samt lösningar för övervakning, strömförsörjning och tillgångshantering i IT-racket. Komponenter såsom PDU:er, UPS-system, IT-kylsystem och övervakningslösningar är också tillgängliga för invändig installation, liksom moduler för tidig upptäckt av brand och släckning.

Relaterade Artiklar