Descartes kommenterar E-barometern Q3 2021
Hem E-HANDEL Descartes kommenterar E-barometern Q3 2021

Descartes kommenterar E-barometern Q3 2021

Publicerat av: Redaktionen

Postnords E-barometer för tredje kvartalet 2021, som släpptes i november, visar bland annat att e-handeln växt med 11 procent under det tredje kvartalet.

Rapporten visar även att julklappshandeln på nätet ser ut att växa med cirka 8 procent, och når därmed rekordsiffran 11,4 miljarder kronor under 2021.

Descartes kommenterar E-barometern Q3 2021

Lars Persson.

Descartes konstaterar att detta för handlare och leverantörer nu handlar mycket om att förbereda sig för att kunna hantera en ökad mängd leveranser på ett hållbart och effektivt sätt.

 När Postnord presenterade siffrorna för tredje kvartalet 2020 var det många som chockades av att e-handeln hade växt med 39 procent. 2021 års siffra på 11 procent för tredje kvartalet kan därför tyckas vara en blygsam uppgång men faktum är att det är ett gott resultat med tanke på att förra årets siffror var extraordinära. Rapporten indikerar också på att det finns ett uppdämt behov av att fira julen riktigt ordentligt efter fjolårets strama restriktioner, vilket gör att julhandeln på nätet fortsätter att växa. Prognosen säger att julhandeln kommer växa med cirka 8 procent och därmed kommer julhandeln landa på rekordsiffran 11,4 miljarder kronor under 2021, enligt konsumenternas egen uppskattning.

Ställer högre krav på logistiken

För handlare och leverantörer innebär den här utvecklingen en ökad press och högre krav på hållbara, effektiva och träffsäkra leveranser. Lars Persson, nordisk försäljningschef på Descartes kommenterar siffrorna.

  • När en stor del av årets julhandel väntas ske online även i år måste handlarna säkerställa att de kan hantera den ökade efterfrågan och att kunderna får sina paket i rätt tid, på rätt plats. Handlarna måste se över sina logistiklösningar, vad de har för ruttplaneringslösning och anpassa dem efter kundernas nya beteendemönster. Samtidigt som behovet och kraven på leveranser ökar är förarbristen runt om i Europa ett faktum. Företagen måste se till att de befintliga förarna har det stöd de behöver samt skapa en e-handelslösning som gör skillnad genom hela leveranskedjan, säger Lars Persson.

 

Relaterade Artiklar