De största nyheterna i MIUI 13
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER De största nyheterna i MIUI 13 förbättrar lagringsprocessen

De största nyheterna i MIUI 13 förbättrar lagringsprocessen

Publicerat av: Redaktionen

Fler än 500 miljoner smartphoneanvändare världen över använder Xiaomis Android-baserade operativsystem MIUI.

Nu visar man upp den nya versionen, som under första kvartalet börjar skickas ut till användare över hela världen.

De nya funktionerna i MIUI ska förbättra användarupplevelsen med en mängd optimeringar för vardaglig användning – exempelvis snabbare lagring, mer effektivitet i bakgrundsprocesser och längre batteritid. Det ger också användaren utökade möjligheter att skräddarsy mobilupplevelsen genom olika sidebars och widgets.

De största nyheterna i MIUI 13

MIUI 13 förbättrar lagringsprocessen genom funktionen Liquid Storage. Genom aktiv hantering och defragmentering av lagrad data undviker man det vanliga frustrationsmomentet att läs- och skrivhastigheten försämras över tid – ibland så mycket som 50 procent under en smartphones livscykel. Med Liquid Storage har Xiaomi i egna tester uppmätt 95 procents åtkomsttid vid simulerad användning i 36 månader – vilket bidrar till att telefonen fortsätter kännas ”ny”.

Även aktiv minneshantering tillförs genom Atomized Memory, som kontinuerligt analyserar applikationers effektivitiet, prioriterar dem och stänger av onödiga processer. Det gör det möjligt att använda flera appar samtidigt utan att prestandan blir lidande. Genom en annan innovation, Focused Algorithms, prioriteras den applikation man använder för ögonblicket tydligare och får mer systemresurser. Batteritiden optimeras genom Smart Balance, en funktion som reglerar den optimala balansen mellan elförbrukning och prestanda, vilket i tester förlängt batteritiden med upp till 10 procent.

MIUI 13 stöder widgets med en mängd olika format och funktioner, vilket gör det möjligt att skapa en ännu mer personlig och skräddarsydd användarupplevelse.  Ett annat sätt att organisera och snabbt komma åt favoritappar är genom sidebar-funktionen som ger tillgång till ett anpassningsbart urval av appar utan att man behöver gå tillbaka till startsidan – oavsett vilken app man befinner sig i. En sidebar rymmer upp till 10 appar.

Följande telefoner kommer att få MIUI 13, och den globala utrullningen börjar under första kvartalet 2022:

Mi 11 Ultra

Mi 11

Mi 11i

Mi 11 Lite 5G

Mi 11 Lite

Xiaomi 11T Pro

Xiaomi 11T

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Redmi Note 11 Pro 5G

Redmi Note 11 Pro

Redmi Note 11S

Redmi Note 11

Redmi Note 10 Pro

Redmi Note 10

Redmi Note 10 JE

Redmi Note 8 (2021)

Redmi 10

Xiaomi Pad 5

Relaterade Artiklar