Hem NYHETER Coop öppnar upplevelsebutik med digital innovation i fokus

Coop öppnar upplevelsebutik med digital innovation i fokus

Publicerat av: Redaktionen

Tisdag 8 december kl 10:00 öppnar Coop en liten och väldigt annorlunda upplevelsebutik i Epicenter Store i Stockholm.

Coop öppnar upplevelsebutik med digital innovation i fokus 2

Coop Epicenter

Den nya butiken kommer att ha ett digitalt erbjudande som ligger i framkant. På plats kommer Coop att testa digitala lösningar i mindre skala och utforska nya områden som sen kan skalas upp och erbjudas på fler platser om potential finns.

–  Det här är nästa steg i vår digitala resa. För att fortsätta stärka vårt digitala erbjudande för kund och medlem behöver vi en plats där vi tillsammans med de mest innovativa partnerbolagen kan testa teknik i framkant, för att se vad som flyger och inte flyger. Vi har redan i dag flera spännande tjänster och lösningar på gång och med vår nya annorlunda butik kan vi sätta in nästa växel i resan mot Sveriges bästa kundupplevelse, säger Amer Mohammed, affärsområdesdirekt Digital, Coop.

Coops nya upplevelsebutik har en storlek på 25 kvm, är obemannad, förutom när den fylls på med varor, den saknar kassor och kommer att ha ett digitalt erbjudande utöver det vanliga. Den nya Coop-butiken är en del av andra innovativa tjänster i klustret Epicenter Store som ligger på samma adress. Coops butik är självklart öppen för allmänheten och när nya spännande lösningar och erbjudanden testas kommer kunden att bli uppmärksammad på det. Målsättningen är att kunder och medlemmar som besöker butiken ska känna nyfikenhet, vilja integrera och vill besöka butiken igen för nya upplevelser.

Nu i ett första skede genomförs kundresan i den nya upplevelsebutiken via Coops betaltjänst Scan & Pay där kunden skannar och betalar för varorna via sin mobil.

– Vi har nu tagit oss vidare till nästa nivå efter vår skarpa lansering av betaltjänsten Scan & Pay. Med butiken i Epicenter Store kan vi på ett effektivt sätt addera fler tjänster och funktioner till Scan & Pay och fortsätta utveckla vårt erbjudande. Digitala betalningar och enkelhet är viktigt i framtidens dagligvaruhandel och nu har vi möjlighet att flytta fram våra positioner ännu mer, säger Carita Weiss, chef betalningar, Coop.

Den nya butiken är en del av Epicenter Store där det finns flera aktörer, utöver Coop, på plats med syftet att testa, utforska och kombinera kunskap för att tillsammans skapa framtidens handelsplatser.

Coops nya upplevelsebutik har öppet måndag till fredag 09:00-17:00 och adressen är Regeringsgatan 61, Stockholm.

Relaterade Artiklar