Hem NYHETER Cervera presenterar Årets mest önskade julklapp

Cervera presenterar Årets mest önskade julklapp

Publicerat av: Redaktionen

Cervera har i en stor undersökning bland sina medlemmar undersökt vilken som är den allra mest önskade julklappen 2020 inom matlagning och heminredning.

Cervera presenterar Årets mest önskade julklapp 3Svaret?

Det vi önskar oss allra mest är porslin, och då allra helst mattallrikar. Tydliga skillnader uppvisas dock beroende på t.ex. kön och ålder.

Att det inte alltid är det enklaste att välja present är det nog många som kan enas om. I en stor undersökning bland sina medlemmar kan Cervera nu presentera vilka som är de allra mest önskade julklapparna inför julen 2020.

Presenter i alla dess former sitter i vårt DNA, man vänder sig gärna till oss när man ska köpa en gåva. En av de allra vanligaste frågorna vi får kring de stora presenthögtiderna är vilka som är de mest uppskattade presentera.

Man vill ge något som kommer till användning, har hög kvalitet och som håller över tid. Vi insåg att vi, med vår stora kundbas, skulle kunna ta fram svaret på vilken som är den allra mest önskade presenten. Vi har nästan 1,5 miljoner medlemmar, från alla åldrar och orter i Sverige – vilka är bättre på att svara på frågan än de?, säger Erika Dalle, Marknadschef Cervera.

Allra högst i topp hittar vi kategorin porslin, och inom den är mattallrikar mest önskat tätt följt av kaffekoppar. Generellt har området Matlagning ökat kraftigt under året hos Cervera, och det återspeglas även i julens önskningar. För den matlagningsintresserade ligger matberedaren högst i topp, medan pastamaskinen är önskning nummer ett för de som identifierar sig som svärfar.

I år kommer julen att bli ännu mer speciell än vanligt, och väldigt annorlunda för många. Vi är hemma mycket mer och vi kan inte umgås så som vi är vana. Flera väljer att höja ambitionerna i köket, men även inom dukningen. Vi drömmer om att äta som på krogen – fast hemma, fortsätter Erika Dalle, marknadschef Cervera.

De populäraste kategorierna totalt är inredning och dukning, men om man bryter ner svaren på t.ex. kön och ålder så får matlagningsprodukterna en tydlig plats bland t.ex. män och äldre.

Mest önskat – kvinnor

1.Porslin

2.Ljusstake

3.Dryckesglas

Mest önskat – män

1.Kniv

2.Matberedare

3.Stekpanna

Mest önskat under 35 år

1.Porslin

2.Ljusstake

3.Matberedare

Mest önskat över 65 år

1.Porslin

2.Stekpanna

3.Köksredskap

Så gick undersökningen till

Enkätdatat bygger på 3 967 st enkätsvar från en enkätundersökning distribuerad via e-post från ett framslumpat urval (OSU) bland Klubb Cerveras 1 500 000 medlemmar under perioden 16/11 – 27/11 2020. Undersökningen är avgränsad till att endast studera den mest önskade julklappen inom produktområdena matlagning, servering/dukning samt dekorering av hemmet.

Relaterade Artiklar