Clas Ohlson lanserar sajt om bolagets 100-åriga historia
Hem NYHETER Clas Ohlson lanserar sajt om bolagets 100-åriga historia

Clas Ohlson lanserar sajt om bolagets 100-åriga historia

Publicerat av: Redaktionen

I år fyller Clas Ohlson 100 år som företag, och för att hylla vårt arv lanseras nu clasohlson100.com, en sajt fullspäckad med berättelser, bilder och fakta om framväxten av ett av Sveriges mest folkkära företag.

Clas Ohlson lanserar sajt om bolagets 100-åriga historia 2Här finns också nästan samtliga utgåvor av 100 års kataloger samlade för första gången i digitalt format.

Annat unikt material på sajten är uppfinnaren och entreprenören Clas Ohlsons egna ritningar och berättelser från människor som varit en del av tillväxtresan.

– Det som för 100 år sedan startade som ett postorderföretag i Insjön i Dalarna är idag en detaljhandelskoncern med nära 5 000 medarbetare och verksamhet i sex länder. Och man blir inte 100 år som företag av en slump. Det har alltid funnits ett fantastiskt engagemang, värme och driv i företaget som bidragit till framgångarna. Clasohlson100.com är ett sätt att uppmärksamma stora och små händelser från den resan, säger Sara Kraft Westrell, Informations- och IR-direktör på Clas Ohlson.

Inför jubileumsåret 2018 har också boken Älskade prylar lanserats, en bok där vi berättar vår prylhistoria och vår samhällsutveckling under de senaste 100 åren, illustrerat med ett gediget bildmaterial från Clas Ohlsons kataloger, varvat med intressanta och personliga texter. Älskade prylar är också namnet på en podcast med Malin och Ulf Åkersten där vi i tio avsnitt, decennium för decennium, får följa med på en resa i svensk samtidshistoria och diskussioner om vilka prylar som speglat och format samhällsutvecklingen. Dessutom kommer boken om vår grundare, Clas Ohlson – Från fäboden till börsen, som gavs ut första gången 2007, snart som ljudbok och e-bok.

Clas Ohlsons kunder kommer att märka av att 2018 är ett speciellt år i bolagets historia i form av unika erbjudanden vid ett antal tillfällen under året. Håll utkik efter fler överraskningar på www.clasohlson.com och i Clas Ohlsons butiker!

Clasohlson100.com har tagits fram i samarbete med Centrum för Näringslivshistoria.

Relaterade Artiklar