Hem NYHETER Clas Ohlson hyr ut julen!

Clas Ohlson hyr ut julen!

Publicerat av: Redaktionen

Clas Ohlson vidareutvecklar sitt hyrerbjudande och ger nu sina kunder möjligheten att hyra noggrant utvalda julfavoriter.

Clas Ohlson hyr ut julen! 3Clas Ohlsons jullåda är till för alla som inte har vinden full med julsaker, eller kanske firar i ett nytt sammanhang, på en ny plats, för första gången. Innehållet i lådan har valts baserat på en undersökning där fler än 8 000 personer svarat på frågor om deras julfavoriter.

Från och med idag hyr Clas Ohlson ut färdigpackade jullådor. I en undersökning utförd av Clas Ohlson, med 8 202 deltagare, visade det sig att 8 av 10 (83 %) personer i Sverige julpyntar varje år, och att mer än hälften (58 %) oftast köper någon form av nytt julpynt varje år. Vanligast är att köpa ny ljusslinga, vilket 38 % av deltagarna uppger att de gör.

– Vi vill förenkla livet i varje hem. Eftersom julpynt bara används en gång per år, under en begränsad tid, känns det jättebra att kunna erbjuda det här alternativet. Även om vi länge hyrt ut verktyg är jullådan ett nytt sätt för oss att främja återanvändning.

– Nu hoppas vi att det här testprojektet blir uppskattat och att fler får en fin julstämning hemma tack vare det, säger Sofie Struwe, sälj- och marknadschef på Clas Ohlson i Sverige.

I jullådan finns en elljusstake, en adventsstjärna med lampa och sladd, en liten julgran, en ljusslinga, julgranskulor, en jultomte, ett yatzy och en kortlek. Jullådan innehåller även en liten julklapp från Clas Ohlson. Urvalet av julpynt bygger på en undersökning bland Clas Ohlsons klubbmedlemmar i november. I undersökningen fick deltagarna bland annat lista vilket julpynt som var viktigast. Hälften av de tillfrågade valde elljusstaken. Därför var det givet att den skulle finnas med i jullådan.

Uthyrning av jullådan kommer pågå hela vägen fram till jul. Att hyra en jullåda kostar 99 kronor. Lådorna finns tillgängliga från 5 december fram till julafton och lämnas tillbaka Tjugondag Knut. Lådorna kommer att finnas färdigpackade i Clas Ohlsons butik på Drottninggatan i Stockholm.

Top-10 viktigaste juldekorationerna enligt undersökningen

Viktigaste juldekorationerna Undersöknings-resultat (%)
1. Elljusstake 50 %
2. Adventsljusstake 44 %
3. Adventsstjärna 36 %
4. Julgran 32 %
5. Ljusslinga 32 %
6. Jultomte 26 %
7. Dörrkrans 12 %
8. Julgardiner 10 %
9. Pepparkakshus 3 %
10. Pyssel 3 %

Relaterade Artiklar