Check Points trendrapport: Inga digitala miljöer är immuna mot cyberattacker
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Check Points trendrapport: Inga digitala miljöer är immuna mot cyberattacker

Check Points trendrapport: Inga digitala miljöer är immuna mot cyberattacker

Publicerat av: Redaktionen

Nu har IT-säkerhetsföretaget Check Point släppt sin halvårsrapport över trender inom cyberattacker för 2019.

Check Points trendrapport: Inga digitala miljöer är immuna mot cyberattacker 3Rapporten avslöjar att ingen digital miljö är immun mot attacker och hackare fortsätter att utveckla nya verktyg och metoder riktade mot företags tillgångar lagrade i molnet, mobila enheter, applikationer från tredjepartsleverantörer och till och med populära e-postplattformar.

  • Mobila banktjänster: Attackerna mot mobila banktjänster har ökat med över 50 procent sedan 2018 och banktrojaner har blivit ett mycket vanligt hot även för våra mobila enheter. Banktrojanerna stjäl data såsom betalningsuppgifter, inloggningsuppgifter samt pengar från offrens bankkonton. Nya varianter av skadlig programvara finns ständigt redo för massiv spridning av vem som helst som är villig att betala för den.
  • Attacker mot produktionskedjan: Cyberkriminella utökar sina attackvektorer genom att bland annat rikta in sig på produktionskedjans mjukvara. Genom att modifiera och infektera legitim mjukvara med skadlig kod, infekterar hackarna programvarans byggstenar som krävs för att den ska fungera korrekt.
  • E-post: E-postbedragare har börjat använda olika tekniker utformade för att kringgå säkerhetslösningar och spamfilter, som kodade e-postmeddelanden, bilder av meddelandet inbäddat i mailet, samt komplex underliggande kod som blandar vanliga bokstäver med HTML-tecken. Andra metoder som gör att bedragare kan hålla sig under radarn för spamfilter och komma åt mailkorgen, inkluderar metoder som social engineering samt att variera och noggrant anpassa brevens innehåll.
  • Molnet: Publika molns växande popularitet har bidragit till ökade cyberattacker riktade mot plattformar som innehåller enorma resurser och känslig data. Avsaknaden av säkerhetspraxis, såsom felkonfiguration och dålig hantering av molnresurserna, är fortfarande det mest framstående hotet mot molnekosystemet under 2019 och utsätter molnet för ett stort antal attacker.– Ingen digital miljö är immun mot cyberattacker, vare sig det gäller moln, mobil eller e-post, säger Åsa Edner, Sverigechef på Check Point. Dessutom kommer hot som riktade ransomware-attacker, DNS-attacker och kryptokapare fortsätta att vara relevanta under 2019 och säkerhetsexperter måste hålla sig uppdaterade på de senaste attackmetoderna för att se till att verksamheten har den bästa skyddsnivån.

Check Points trendrapport ger en detaljerad översikt över landskapet för cyberattacker. Resultatet är baserat på data från Check Point’s ThreatCloud Intelligence mellan januari och juni 2019, som belyser de vanligaste metoderna cyberbrottslingar använder för att attackera företag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>