Chargebee tar in 1 miljard kronor för att växa i Europa och Sverige är näst på tur
Hem NYHETER Chargebee tar in 1 miljard kronor för att växa i Europa och Sverige är näst på tur

Chargebee tar in 1 miljard kronor för att växa i Europa och Sverige är näst på tur

Publicerat av: Redaktionen

Chargebee tar in 1 miljard kronor för att växa i Europa och Sverige är näst på tur.

Chargebee tar in 1 miljard kronor för att växa i Europa och Sverige är näst på tur

Idag meddelar Chargebee, den ledande plattformen för abonnemangsbaserade affärsmodeller, att företaget tagit in en ny runda på drygt 1 miljard kronor eller 125 miljoner dollar.

Finansieringsrundan har letts av Silicon Valley baserade Sapphire Ventures och de befintliga investerarna Tiger Global och Insight Venture Partners. Chargebee värderas nu till 1,4 miljarder dollar, vilket är en tredubblad värdering från den senaste finansieringsrunda för mindre än sex månaders sedan. Chargeebees plattform automatisera processer för abonnemang, betalning, fakturering, redovisning och tillhandahåller en rad rapporter och insikter.

Pandemin har påskyndat det redan växande globala skiftet till SaaS och abonnemangsbaserade affärsmodeller och branschen förväntas växa 12 % årligen under de kommande 5 åren. Efterfrågan på Chargebees tjänster har ökat kraftigt och även stora globala företag kan koppla på en abonnemangsbaserad intäktsmodell via plattformen på mindre än tio dagar.

Chargebee expanderar i Sverige

Sverige är en mogen marknad för SaaS och abonnemangsbaserade intäktsmodeller. När bolaget nu planerar att öka sina investeringar i Europa är Sverige en prioriterad marknad tillsammans med Nederländerna, i vilket bolaget nyligen öppnat kontor, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

”Idag måste företag snabbare än tidigare kunna svara på nya kundbehov, regulatoriska efterlevnadskrav och en ökad konkurrens. Det är viktigare än någonsin att företag snabbt kan  skala sina intäktsprocesser, säger Krish Subramanian, grundare och vd på Chargebee. ”Vi ser att många företag går över till abonnemangsbaserade intäktsmodeller och vi vill leda den utvecklingen.”

“Vi är stolta att samarbeta med Krish, Raman och hela Chargebee-teamet som har byggt en ledande plattform för att skala abonnemangsbaserade företag, säger Rajeev Dham, partner på Sapphire Ventures. ”Nu när den globala övergången till abonnemangsbaserade intäktsmodeller fortsätter att växa i popularitet, har Chargebee en fördelaktig position.”

Chargebee har idag en omfattande kundportfölj som inkluderar varumärken som Doodle, Zenchef, Sendinblue, Yousign och tusentals andra tillväxtföretag som spänner över olika vertikaler och branscher, från SaaS till e-handel, streaming, e-learning och publishing med mera. Kunderna kommer från över 60 länder och säljer till slutkunder över hela världen. Med den nya investeringsrunda planerar Chargebee att fortsätta att sömlöst hjälpa företag att skala sina prenumerationsintäkter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>