Mat.se och Apohem först i Sverige med samleverans av mat och receptbelagd medicin
Hem MAT.SE Mat.se och Apohem först i Sverige med samleverans av mat och receptbelagd medicin

Mat.se och Apohem först i Sverige med samleverans av mat och receptbelagd medicin

Publicerat av: Redaktionen

I juni 2020 lanserades det första pilotprojektet mellan Mat.se och Apohem, då Mat.se:s kunder i Stockholm kunde få hem apoteksvaror tillsammans med sin veckohandling.

Mat.se och Apohem först i Sverige med samleverans av mat och receptbelagd medicin

Efter att nu ha skalat upp samleveranserna ytterligare blir Mat.se nu först ut i Sverige om att i ett nytt pilotprojekt även kunna erbjuda samleveranser av receptbelagd medicin till kunder i Stockholm.

Initialt var tjänsten geografiskt begränsad till en mindre del av Stockholm, men sedan 1 mars har alla kunder i Stockholmsområdet kunnat få hem apoteksvaror med sin leverans från Mat.se. Nu blir Mat.se och Apohem också först ut med att addera receptbelagd medicin till samleveranserna, och därmed möjliggöra för Mat.se:s kunder att både få matvaror, apoteksvaror och receptbelagd medicin med en och samma leverans.

– Vi strävar alltid efter att utveckla så smidiga och smarta lösningar som möjligt för våra kunder, så att deras vardagspussel blir enklare. Att kunna kombinera apoteksvaror med veckohandlingen av mat har varit uppskattat av kunderna har vi kunnat se. Att nu också testa att lägga till receptbelagd medicin är ytterligare ett steg i att stärka vårt kunderbjudande, säger Ludvig Anderberg, verksamhetschef på Mat.se.

Tjänsten har just lanserats, i begränsad skala för att säkerställa alla flöden och processer, för att successivt kunna skala upp.

– Vi ser en ökad efterfrågan på våra produkter, och inte minst på receptbelagd medicin i dessa tider, där kanske inte alla kan besöka ett fysiskt apotek. Det känns roligt att kunna bredda erbjudandet mot kunderna och vi hoppas att det skall underlätta i vardagslivet, säger Gustav Hasselgren, vd på Apohem.

Nyligen flyttade Apohem in i ett helt nyrenoverat och utbyggt e-handelslager om 10 000 kvadratmeter i Årsta, och blev då granne med Mat.se:s, Willys och Hemköps e-handelslager, vilket hjälpt till att möjliggöra det här samarbetet.

 

Relaterade Artiklar