Hem NYHETER CDON självständigt och noterat på Nasdaq First North

CDON självständigt och noterat på Nasdaq First North

Publicerat av: Redaktionen

Idag meddelar CDON, Nordens ledande marknadsplats, att företaget blir självständigt och noterat på Nasdaq First North.

CDON självständigt och noterat på Nasdaq First North 2

Kristoffer Väliharju, VD hos CDON

Noteringen markerar starten för CDON som ett fristående bolag efter 10 år i Qliro Group. CDON har en kraftigt växande marknadsplats och ökade de externa handlarnas försäljning med 100% i Q3.

– CDON Group börsnoterades 2010, då som en online retailer. Idag blir CDON igen ett börsnoterat företag, men den här gången som en marknadsplats med egenutvecklad plattform, säger Kristoffer Väliharju, VD hos CDON.

– CDON erbjuder effektivare digital försäljning till våra 1300 handlare samt ett mer effektivt sätt att handla online för våra 2 miljoner konsumenter i en tid där bekväm digital handel är viktigare än någonsin. Hela teamet på CDON är stolta över att ge sig ut på denna resa, fortsätter Kristoffer Väliharju.

– Vi är glada över att kunna välkomna CDON till Nasdaq First North Growth Market, där företaget kommer att tillföra värde både för konsumenter och aktieägare, säger Adam Kostyál, europeisk noteringschef på Nasdaq.

– CDON är ett riktigt innovativt företag som har utvecklats över tid för att tillgodose konsumenternas krav och marknadens behov. Vi gratulerar dem till en framgångsrik notering, fortsätter Adam Kostyál.

CDON:s vision är att förenkla digital handel för nordiska e-handlare och kunder. Genom att attrahera fler handlare blir fler produkter tillgängliga för konsumenter till bättre villkor. Detta lockar fler besökare i en positiv spiral som driver fortsatt tillväxt. Konsumenter vänder sig till CDON för det breda utbudet av produkter samlade på en sajt samt för att dra fördel av marknadsplatsens överskådlighet och lätt jämförbara priser, enkla betalningar och snabba leveranser. Handlare ansluter sig till CDON för att dra fördel av bolagets marknadsposition och trafik samt verktyg för att driva försäljning. På CDON säljer över 1 300 anslutna handlare ett brett utbud av produkter till marknadsplatsens två miljoner kunder. CDON är ett svenskt bolag med fokus på Sverige, Norge, Danmark och Finland.

De senaste par månaderna har CDON lanserat en egenutvecklad plattform med prisjämförelser direkt på hemsidan samt ett integrerat betyg- och recensionssystem. Med en egenutvecklad plattform har företaget frihet och kontroll över utvecklingen och innovationstakten med skalbarhet i fokus. Detta gör CDON flexibla och företaget får en fördel att kunna strategiskt positionera marknadsplatsen både tekniskt och kommersiellt

Relaterade Artiklar