Den 5 november lanseras matleveranstjänsten Wolt i Umeå.

Matleveranstjänsten Wolt kommer till Umeå 223 anslutna restauranger är med från start, varav flera bara finns på Wolts plattform. Restauranger som Bastard Burgers, Ramen Kafé och The Sea Street Sushi Bar är redo att servera hungriga Umeåbor via Wolts hemleverans som når mottagaren inom 35 minuter.

Wolt lanserades i Sverige 2016 med Stockholm som första stad och sedan dess har bolaget etablerats i tio andra städer – Örebro, Västerås, Norrköping, Linköping, Gävle, Eskilstuna, Sundsvall, Karlstad, Borås och Uppsala. När tjänster nu kommer till Umeå kommer 23 restauranger vara anslutna från start, ett antal som kommer att öka efterhand.

Nya arbetstillfällen och nya kunder till restaurangerna

Etableringen i Umeå innebär 30 nya arbetstillfällen till att börja med och antalet kurirpartners kan behöva bli större i takt med att efterfrågan ökar. Likaså kan Wolt bidra till en ny inkomstkälla för restaurangerna, som i många fall drabbats av stora omsättningstapp under coronapandemin. Erfarenheten från Wolts tidigare etableringar är att de anslutna restaurangerna får många nya kunder. Detta bekräftas i Wolts egna kundundersökningar där så många som 9 av 10 uppger att de inte hade beställt från restaurangen om den inte hade funnits på Wolts plattform.

– Efterfrågan på att kunna få hem mat från sina favoritrestauranger till dörren har länge varit stor i Umeå, och har blivit ännu större nu under pandemin. Det känns därför otroligt kul att äntligen kunna lansera vår tjänst här. Vi bryr oss om och drivs av att kunna underlätta människors vardag samtidigt som vi möjliggör nya affärer för våra anslutna restauranger och skapar många nya arbetstillfällen för personer som söker en extrainkomst. säger Carl Zetterqvist, vd på Wolt i Sverige.

Beställningar görs enkelt via Wolt-appen eller på webben via wolt.se. Betalning sker automatiskt vid beställningstillfället, därefter kan kunden följa ordern i realtid, från det att restaurangen påbörjar tillagningen av maten till det att måltiden levereras vid dörren. I genomsnitt sker leverans inom 35 minuter.

Åtgärder från Wolt med anledning av Covid-19

Sedan pandemins utbrott har Wolt genomfört flera åtgärder. Bland annat har alternativet “lämna vid dörren” införts som ny standard för leveranser, det vill säga en leverans utan mänsklig kontakt, vilket minimerar smittorisken.

 

Relaterade Artiklar