Canon skapar ett nytt riktmärke för produktionstryck och lanserar imagePRESS V1000
Hem PRODUKTNYHETER Canon Svenska AB skapar ett nytt riktmärke för produktionstryck och lanserar imagePRESS V1000

Canon Svenska AB skapar ett nytt riktmärke för produktionstryck och lanserar imagePRESS V1000

Publicerat av: Redaktionen

Canon sätter ny standard för produktionstryck och lanserar imagePRESS V1000 – en helt ny arkmatad digital färgpress.

Den nya enheten klarar av alla dagliga produktionsutmaningar som kommersiella och interna utskriftsleverantörer ställs inför.

Med avancerade tekniska funktioner och beprövad prestanda skapar nästa generation av imagePRESS. imagePRESS V1000 har ett antal nya funktioner och tekniker, levererar konsekvent kvalitet och maximal tillförlitlighet och driftstid – allt för att stärka produktionskapaciteten och tillämpningsmöjligheterna hos professionella utskriftsleverantörer.

Matteus Celinski, Country Director Professional Printing Products Region Sverige på Canon Svenska AB säger så här: ”imagePRESS V1000 höjer ribban för produktivitet och hanterar en mängd olika utskriftsmaterial. Vi har svarat på våra kunders behov genom att ta fram ett nytt designperspektiv för digitala tonerpressar och utvecklat innovativa sätt att lösa dagliga produktionsproblem. Allt för att utskriftsverksamheter ska kunna jobba bättre, snabbare och ha en spännvidd som erbjuder kunderna kreativa tryckta produkter. imagePRESS V1000 har mängder av funktioner som övervinner tryckeriernas gemensamma utmaningar, hanterar ett bredare urval av utskriftsjobb och bemöter krävande tidsramar. Konsekvent hög produktivitet säkerställs och en mer automation ger högklassig utskriftskvalitet med minimala insatser. På så sätt frigör vi operatörstid för våra kunder och deras expertkunskaper kan istället inriktas på att skapa mervärde för deras kunder och att utveckla verksamheten i nya riktningar.”

Canon skapar ett nytt riktmärke för produktionstryck och lanserar imagePRESS V1000

Med imagePRESS V1000 blir utskriftsverksamheterna mer flexibla, kan hantera olika uppdrag och erbjuda kunderna spännande format och en riktigt bred kapacitet för utskriftsmaterial. Alla innovativa funktioner gör livet enklare för operatörerna och maximerar den kreativa och kommersiella potentialen. En perfekt investering för utskriftsleverantörer som vill ha en robust och pålitlig digital enhet som levererar, dag för dag och oavsett vilket utskriftsjobb det gäller.

Konsekvent hög produktivitet

Tillval som pappersmagasin med flera fack, tillsammans med POD XL och arkmatningsfack, ökar pappersinmatningskapaciteten. En helt ny överföringsteknik gör färgdistributionen jämn och kladdar inte vid växling mellan utskriftsmaterial med olika ytvikter. Ny integrerad POD-SURF fixeringsteknik kontrollerar fixeringsbandets temperatur och ger en jämn utskriftshastighet på 100 sidor per minut på många olika utskriftsmaterial och ytvikter från 52 till 400 g/m2, inklusive syntetiska och magnetiska media. Med den nya registreringskorrigeringen i två steg kan imagePRESS V1000 hantera automatisk dubbelsidig utskrift på långa ark upp till 1,3 m. Oplanerade stopp och hastighetssänkningar tillhör det förflutna – fjärrstyrda meddelanden informerar operatören om att förbrukningsartiklarna börjar ta slut. Operatörerna kan dessutom byta utskriftsmaterial och toner och ta bort tonerspill under körning och på så sätt upprätthålla produktiviteten.

Automatisering frigör värdefull operatörstid

Den inbyggda spektrofotometern sparar tid och ger kontroll över färgen – kalibrering och justering sker med ett knapptryck och kvalitetskontroll behöver inte göras offline. Ny teknik med registreringskorrigering i två steg säkerställer perfekt justering varje gång, även på långa ark. Tillvalet Sensing Unit upptäcker automatiskt utskrifter som inte matchar jobbets registrerings- och färginställningar. Enheten gör då en justering och bibehåller dessa inställningar under hela körningen, sparar tid och upprätthåller produktiviteten.

Pålitlig kvalitet, minimalt spill

imagePRESS V1000 har ett innovativt kylsystem som kyler ner papperet direkt efter fixeringen. Resultatet blir optimal kvalitet och risken för spill vid vändning eller uppsättning minimeras om ett jobb lämnas stående.

Ett nytt innovativt tillvägagångssätt för pappersöverföringen skapar en optimal transportbana för varje ark under utskriftsprocessen då den sekundära överföringsvalsen och stödbladet är ställbara och ändras utifrån utskriftsmaterialets ytvikt.

Utrymmessnål

imagePRESS V1000 är den i sin klass mest kompakta pressen och behöver bara 3 m2 utrymme. Och med en produktion på 100 sidor per minut kommer den upp i samma klass som betydligt större pressar.

Framtidstänk

När det gäller energieffektivitet uppfyller imagePRESS V1000 högsta standard. Den är ENERGY STAR-certifierad och har dessutom tilldelats EPEAT Gold från EPEAT Registry, det globala klassificeringssystemet för grönare elektronik. Pressen kan utföra ett engångstest som leder till energibesparingar och tiden med trial-and-error och slöseri är nu ett minne blott.

Alla hållbarhetsaspekter har funnits med i designen av imagePRESS V1000. Om materialet i magasinet inte överensstämmer med inställningarna kan jobbet stoppas innan utskrift. Resultatet blir mindre spill, lägre strömförbrukning och mindre koldioxidutsläpp. Tillvalet avkänningsenhet gör registreringsjusteringar av fram- och baksida under körning och minskar på så sätt behovet av omtryck. Och med styrenheterna PRISMAsync eller EFI Fiery kan operatörerna kontrollera varje detalj i utskriftsjobbet, inklusive kvalitet, och göra ändringar i realtid på användargränssnittet innan de trycker på startknappen. Ytterligare ett sätt att eliminera onödiga feltryck.

imagePRESS V1000 hanterar de mest innovativa tillämpningarna på en stor mängd utskriftsmaterial med olika ytvikter och i hastighet om 100 sidor per minut. Den ger professionella utskriftsleverantörer möjlighet att klara av många olika jobb och volymer, utan att behöva kompromissa vare sig med kvalitet eller produktivitet.

Tillgänglighet

Den nya imagePRESS V1000-serien kommer att finnas tillgänglig från juni 2022, hos Canon och ackrediterade partner.

Relaterade Artiklar