Butiksjätten Varner satsar på att bli Nordens ledande datadrivna modeföretag
Hem E-HANDEL Butiksjätten Varner satsar nu på att bli Nordens ledande datadrivna modeföretag

Butiksjätten Varner satsar nu på att bli Nordens ledande datadrivna modeföretag

Publicerat av: Redaktionen

Varner-gruppen är en av den största modekoncernen i Norden.

Bland annat ingår modekedjorna Cubus, Dressmann, Dressmann XL, Bik Bok, Carlings, Volt, Junkyard och Levi’s Store.

Nu har man valt plattformen Sitoo för att möta sina kunders nya behov och förväntningar. 

Sitoo är en marknadsledande Unified Commerce plattform med en POS (ett kassasystem). Mjukvaran kommer användas i Varners 1 200 butiker. Varner strävar alltid efter att ligga i framkant inom mode med kunden i fokus och man såg därför ett tydligt behov av ett nytt POS-system.

– Vår omnikanalstrategi går ut på att kombinera de bästa innovationerna från online och den fysiska handeln med målet att skapa en helt sömlös upplevelse för våra kunder. Med kundens helhetsupplevelse som utgångspunkt, ville vi hitta en leverantör som kunde hjälpa oss uppnå vår målsättning, berättar Øyvind Bustnes, finanschef på Varner.

I den inledande fasen av projektet kommer Sitoo POS rullas ut i alla butiker och sen kommer man successivt implementera all funktionalitet och processer som är kopplad till Unified Commerce plattformen.

– Sitoo kommer hjälpa oss att förenkla våra butiksprocesser. Vi har fem principer för en fantastisk shoppingupplevelse och en av dem är att vår tid spenderas bäst med våra kunder. Vi vill inte att våra säljare ska slösa tid på onödiga och långsamma system och processer. Vi kommer även kunna använda oss av data på ett bättre sätt samt att vi nu kan ge våra medarbetare i butikerna verktygen, funktionerna och informationen de behöver för att erbjuda en förstklassig kundservice, säger Henning Fladland, produktchef på Varner.

Butiksjätten Varner satsar på att bli Nordens ledande datadrivna modeföretagEnligt Jens Levin, medgrundare och VD för Sitoo, är passionen för både retail och teknik den främsta anledningen till att Varner valde att samarbeta med just dem.

– Varner är bland de bästa och största i branschen. Teamet på Varner förstår vikten av att ligga steget före, när det gäller kundernas förändrade förväntningar och beteenden, och att investera i rätt teknik för att göra det möjligt. Vi är väldigt glada över att de har valt Sitoo och vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar