Bulgariska byggvarukedjan Praktiker installerar Pricers butikslösning i alla sina butiker
Hem E-HANDEL Bulgariska byggvarukedjan Praktiker installerar Pricers butikslösning i alla sina butiker

Bulgariska byggvarukedjan Praktiker installerar Pricers butikslösning i alla sina butiker

Publicerat av: Redaktionen

Pricer AB:s partner SIS Technology har tecknat avtal med den ledande bulgariska byggvarukedjan Praktiker för installation av kedjans alla butiker.

Efter en utförlig utvärdering och lyckad pilotinstallation har Praktiker beslutat att installera samtidliga sina 16 övriga storformatsbutiker med Pricers lösning för butiksautomatisering och kommunikation baserad på elektroniska hyllkantsetiketter.

Praktiker ska använda Pricers system för avancerad prishantering i hela kedjan för att säkerställa synkroniserade priser i alla butiker, både fysiska och online, och i rätt tid kunna justera priset på butikshyllan i syfte att alltid kunna se till att marginalerna ligger på en optimal nivå.

För Praktiker är det dessutom oerhört viktigt att varorna fylls på effektivt i hyllorna och att risken för felplacerade produkter minimeras så att kunderna hittar varorna på rätt plats. Systemet kommer även att hjälpa Praktiker att förbättra sin lönsamhet genom effektiviseringar, exempelvis genom att ehandelsorder kan plockas snabbare i butik.

Totalt ska cirka 750 000 digitala etiketter av olika storlekar av modellen SmartTAG HD Red, med olika sidor för information om produkten och varulager installeras.

Installationen av de 16 butikerna är planerad att vara slutförd vid utgången av 2023.

– Som handlare hanterar vi många prisändringar och kampanjer, vilket tar mycket tid. Dagens konsumenter har dessutom höga krav på att kunna att hitta produktinformation och att priset på hyllan är korrekt, precis som när de handlar på nätet. Vi ville hitta en lösning som ökar effektiviteten i butikerna, gör varulagerinformationen och arbetet med att fylla på varor mer automatiserat och effektiviserar vårt click & collect-erbjudande, vilket är oerhört viktigt med tanke på det stora antalet butiker vi har och att vi strävar efter att få ännu nöjdare kunder, säger Andrian Penkov, General Manager, Praktiker.

– Praktiker, som både har fysiska butiker runt om i hela landet och stor försäljning på nätet, gjorde en mycket utförlig utvärdering. Vi är oerhört glada över att de valde Pricers lösning. Att systemet är tillförlitligt och stabilt med information i realtid var avgörande för kunden eftersom det ökar produktiviteten i verksamheten, säger Maria Ivanova, vd för SIS.

Bulgariska byggvarukedjan Praktiker installerar Pricers butikslösning i alla sina butiker

– Det känns oerhört bra att Praktiker som ledande byggvarukedja har valt vår lösning för att optimera sin butiksverksamhet. Vår hållbara och skalbara lösning för ledande handlare kommer att hjälpa vår kund att öka konverteringen och bibehålla marginalerna, säger David Sebbag, Sales Executive, Pricer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar