Clas Ohlson förvärvar Teknikdelar och Batteriexperten – En stark allians framträder
Hem E-HANDEL Clas Ohlson förvärvar Teknikdelar och Batteriexperten – En stark allians framträder

Clas Ohlson förvärvar Teknikdelar och Batteriexperten – En stark allians framträder

Publicerat av: Redaktionen

Teknikdelar och Batteriexperten, två av Nordens främsta e-handlare inom mobilreservdelar och batterier, tillkännager idag att de förvärvas av Clas Ohlson, en av Nordens mest framstående detaljhandlare inom hemelektronik och hemmafix.

Genom att sammanföra Clas Ohlsons välkända varumärke och omfattande detaljhandelserfarenhet med Teknikdelars starka online-närvaro och djupa kunskap inom batterier och reservdelar, skapas en kraftfull och konkurrenskraftig aktör på marknaden.

Företagen delar en djup förankring i hållbarhetsfrågor och cirkulär ekonomi, och genom detta nyskapade partnerskap kommer de nu att kunna erbjuda sina kunder ännu bättre möjligheter att reparera sina elektroniska enheter istället för att köpa nya.

Clas Ohlson förvärvar Teknikdelar och Batteriexperten – En stark allians framträder

“Det har varit en ynnest att jobba tillsammans med Talal och det fantastiska teamet på Spares. Sedan 2018 har vi vuxit omsättningen från 90 miljoner kronor till 820 miljoner kronor idag. Den långsiktiga omställningen till en cirkulär ekonomi kommer innebära en dramatisk minskning av koldioxidutsläppen, och vi ser fram emot vad Clas Ohlson och Spares kommer att göra tillsammans. Det här uppköpet är ett kvitto på vad hela Spares-teamet har åstadkommit och populariteten av det de skapat, och en återspegling av styrkan i teknikdrivna europeiska bolag”, säger Daniel Ahlstrand, Partner på Verdane Capital.

 

 

 

Relaterade Artiklar