Bring och Early Bird i samarbete – ska leverera paket till hela Sverige
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Bring och Early Bird i nytt samarbete

Bring och Early Bird i nytt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Svenskarna handlar allt mer på nätet.

Paketvolymenerna för Bring och Early Bird har under året ökat stort.

Med ett ökat nätshoppande kommer också högre krav på en smidig och flexibel leverans. Det är bakgrunden till att Bring och Early Bird nu ska samarbeta för att kunna erbjuda morgontidig leverans till alla landets hushåll, sju dagar i veckan.

Inom kort inleder Bring och Early Bird ett stort samarbete kring paketleveranser för att kunna leverera paket till hela landet. Det nya samarbetet innebär att Bring utökar sitt tjänsteerbjudande med leveranser till postlådan. Postlådepaketet är en tjänst där Early Bird levererar paket under natten, tillsammans med morgontidningen. Om ett paket av någon anledning inte kan levereras av Early Bird, lämnas det istället till mottagarens närmaste Bring-ombud för upphämtning.

–Med det här samarbetet utökar vi vårt tjänsteutbud och säkerställer att vi kan tillgodose kundernas olika behov – oavsett om du vill få leveransen levererad extra snabbt, till ett ombud som öppnar tidigt på morgonen, eller i postlådan medan du sover, säger säger Mona Zuko, chef på Bring för B2B och e-handelstjänster i Sverige, Danmark och Finland.

Bring och Early Bird i samarbete – ska leverera paket till hela Sverige–Våra kunder ställer allt högre hållbarhetskrav, och vi tittar ständigt på hur vi kan bli ännu bättre på hållbara leveranser. Genom det här samarbetet med Early Bird kan vi hjälpa till att minska antalet onödiga returer. Och eftersom leveranserna sker med befintlig tidningsdistribution är det inga ytterligare bilar som ska ut på vägarna, fortsätter Mona Zuko.

För att ett paket ska kunna levereras som ett Postlådepaket behöver det väga mellan 100 gram till 5 kilo. De paket som inte kan levereras i postlådan lämnas in hos närmaste Bring-ombud.

Samarbetet gör leveransen smidigare för mottagare, och leveranskedjan blir mer hållbar eftersom antalet onödiga returer till e-handlare minskar.

–Samarbetet innebär att vi tillsammans kommer kunna erbjuda leveranser till alla Sveriges invånare. Idag når vi med Postlådepaketet ungefär 95 procent av Sveriges hushåll, men tillsammans med Bring och det starka ombudsnätverk de byggt upp, kommer vi nå 100 procent av hushållen och uppnå en bättre kundresa för mottagarna. Det här är goda nyheter för våra befintliga och kommande kunder! Utöver det ser vi stora möjligheter att utveckla starka lokala tjänster med vårt Postlådepaket och ombudsnätverket, säger Pelle Lönn, VD på Early Bird.

 

Relaterade Artiklar