Här är årets 100 Sveriges e-handelsraketer
Hem E-HANDEL Här är årets 100 Sveriges e-handelsraketer

Här är årets 100 Sveriges e-handelsraketer

Publicerat av: Redaktionen

Det senaste året har försäljningen accelererat för många av Sveriges e-handlare.

Men vilka företag har egentligen vuxit allra mest under 2020?

I bank- och finansgruppen Sveas senaste kartläggning listas nu Sveriges 100 mest framgångsrika e-handlare.

För femte året i rad har Svea gjort en kartläggning över de 100 mest framgångsrika e-handelsföretagen i Sverige. De företag som placerar sig på listan har haft den högsta procentuella omsättningsökningen under det senaste mätbara året. Data har tagits fram med hjälp av Allabolag.se. Kartläggningen visar att EcoViking från Göteborg är årets e-handelsraket 2021. Under 2020 har livsstilsvarumärket som säljer barnprodukter haft en imponerande tillväxt på 2,238 procent.

Därefter placerar sig Stockholmsbaserade Estrid på en andraplats med en tillväxt på 1,343 procent. På tredje plats hittas DjerfAvenue som har haft en ökning på 1,339 procent. Det går även att se en markant skillnad på tillväxttalen jämfört med förra årets siffror, där årets e-handelsraket hade en omsättningsförändring på 869 procent.

Här är årets 100 Sveriges e-handelsraketer– E-handeln ökade explosionsartat under pandemin vilket kan förklara varför vi kan se en sådan rejäl skillnad på tillväxttalen i år. När fler konsumenter nu handlar via e-butiker ser vi att de svenska företagen anpassar sin verksamhet för att göra köpupplevelsen enklare för konsumenterna. Allt från att erbjuda snabb och smidig leverans av varor till flexibla betalningsalternativ direkt i mobilen. Ytterligare en faktor som vi inte bör glömma är Amazons lansering i Sverige. För drygt ett år sedan intog de marknaden och det återstår att se om de kommer underlätta eller hämma utvecklingen för de enskilda handlarna i framtiden, säger Magdalena Caesar, Affärsområdeschef betallösningar för e-handel på Svea Ekonomi

– Vi blev riktigt glada när vi fick höra att vi kom med på listan över årets e-handelsraketer. Djerf Avenue är ett varumärke där vi prioriterar kvalitet och livslängd på våra plagg, oavsett säsong. Vår tillväxt beror på att vi attraherar kunder via våra sociala medier där vi har över 200 000 följare som sedan driver trafik till vår e-handel. Vi satsar en hel del på vår kommunikation och visuella grafik och det är något som jag tror kan förklara vår framgång. Genom våra satsningar så märker vi att kunderna har en otrolig relation till oss och våra kläder, vilket är något som vi är väldigt stolta över. Framöver är vår ambition att öka närvaron i USA med lokalt 3PL, lokala betallösningar och personal och bli bättre på att köpa in så mycket lager som efterfrågas för att fortsätta vår tillväxt på marknaden, säger Matilda, co-founder och creative director på Djerf Avenue .

Stockholm och Skåne i topp

För fjärde året i rad dominerar Stockholm topp 100-listan då mer än var tredje företag på listan har sin bas i länet. För andra året i rad kommer Skåne på en andra plats med näst flest företag på listan, totalt 13 stycken. Det går även att se att e-handeln är stor utanför storstäderna då Borås exempelvis har tre e-handelsföretag på listan.

Topplista Sveriges e-handelsraketer:

1. ecoviking.com (Produkter för barn)
2. estrid.com (Rakhyvlar)
3. djerfavenue.com (Damkläder)
4. inviteeurope.com (Kläder)
5. tillbehorsexperten.se (Mobil, teknik och tillbehör)
6. nine-pine.com (Träningskläder)

7. renewed.se (Begagnade mobiler, surfplattor och smartklockor)
8. bootskompaniet.se (Skor)
9. macadegolf.se (Golfkläder)
10. bluecity.com (Begagnad elektronik

 

 

Relaterade Artiklar