Booking.com når ny milstolpe med fem miljoner bokningsbara alternativ bland hem, lägenheter och andra unika ställen att bo på
Hem NYHETER Booking.com når ny milstolpe med fem miljoner bokningsbara alternativ bland hem, lägenheter och andra unika ställen att bo på

Booking.com når ny milstolpe med fem miljoner bokningsbara alternativ bland hem, lägenheter och andra unika ställen att bo på

Publicerat av: Redaktionen

30 % av resenärerna vill uppleva alternativa boenden under 2018 och Booking.com fortsätter att växa i den här kategorin för att möta kundernas efterfrågan

Booking.com når ny milstolpe med fem miljoner bokningsbara alternativ bland hem, lägenheter och andra unika ställen att bo på 2Booking.com meddelar att de har nått en milstolpe med fem miljoner bokningsbara alternativ bland hem, lägenheter och andra unika ställen att bo på.

Med över fem miljoner bokningsbara alternativ inom denna kategori, är Booking.com fortsatt världsledande på att förse kunder med tillgång till fler boenden än någon annan digital reseplattform – från traditionella hotell till hem, villor, lägenheter och ryokans. Antalet alternativa boenden på Booking.com har växt 27 % sedan förra året, och växer därmed snabbare än traditionella boenden, såsom hotell, motell och semesteranläggningar.

I en ny undersökning, genomförd av Booking.com under 2017 med fler än 57 000 resenärer på över 30 marknader, svarade 30 % att de vill bo i en lägenhet eller ett lägenhetshotell på sina resor under 2018.

Detta styrker ytterligare att efterfrågan på boenden utöver hotell är fortsatt stor.

I en annan undersökning, genomförd av Booking.com under 2017 med 19 000 resenärer i 26 länder, svarade en av fem (21 %) att de skulle kunna tänka sig att registrera sitt eget hem på en bokningssida för boenden online det kommande året.

– Vi vet att resenärer älskar att utforska olika typer av platser att bo på, vilket inkluderar allt från lägenheter till husbåtar, säger Olivier Grémillon som är vice direktör för affärsområdet hem och lägenheter på Booking.com.

– Vi har arbetat hårt för att lägga till så många fantastiska hem och lägenheter som möjligt på vår plattform för att kunna garantera att vi erbjuder de möjligheter och den variation som våra kunder vill ha. Vi är helt klart stolta över att ha nått den här milstolpen och vi kommer fortsätta att stärka vår ledande position inom det här segmentet. Oavsett vilken typ av upplevelser som våra kunder vill ha siktar vi på att hjälpa dem att hitta det unika boende som är rätt för just dem, säger Olivier Grémillon.

De över 5 miljoner bokningsbara alternativen inom hem, lägenheter och andra unika boenden som finns bland Booking.coms alternativa boenden går alla att boka direkt och alltid utan bokningsavgift – vare sig det är en lägenhet i Chicago, ett B&B-boende i Toscana eller en villa på Bali.

Relaterade Artiklar