Björn Borg skapar fulländad Unified Commerce med Voyado
Hem NYHETER Björn Borg skapar fulländad Unified Commerce med Voyado

Björn Borg skapar fulländad Unified Commerce med Voyado

Publicerat av: Redaktionen

Att kunddata växer sig kraftfullare för de som kan hantera den är ingen nyhet.

Björn Borg skapar fulländad Unified Commerce med Voyado 1

Björn Borg satsar stort på sömlös kundupplevelse med Voyado

Men för att hantera data behövs plattformar som kan leverera helhetslösningar och enkelt integrera med andra system. Därför tog Björn Borg i januari 2019 steget att investera i Voyado. Målet var enkelt – att uppnå fulländad Unified Commerce. Med Voyado ges Björn Borg möjlighet att utnyttja omnichannel-data för att optimera sina marknadsföringsinsatser och ge en personlig kundupplevelse oberoende av kanal. Genom att länka kundbeteende online och i butiker får de en mycket bredare insikt om sin kund – en fördel som rena e-handlar saknar.

Kundresan blir Björn Borgs huvudfokus med personalisering som det ultimata målet. Det innebär att de kopplar alla datapunkter som de har på en kund (t.ex. enhet, butiksbesök, engagemang, intresseprodukter) och nyttjar dessa insikter för att prata direkt med kunden. Man jobbar på att fasa ut generiska erbjudande som är traditionella för fashionindustrin och hitta köp- och beteendemönster för att möta kunden med personliga erbjudanden.

För att skapa ett omnikanalsbeteende har man planer att jobba med ett beteendebaserat belöningssystem, där man belönar kunder som engagerar sig i varumärket och köper produkter i både butik och på ehandeln. I samband med bytet till Voyado uppdaterade Björn Borg sina kassasystem till Sitoo mycket på grund av en färdig koppling mellan systemen. Med samverkan mellan Voyado och Sitoo har Björn Borg nu alla förutsättningar för att driva kundbeteende både i och mellan kanalerna.

– Styrkan som vi ser i Voyado är deras helhetslösning löser utmaningen att knyta samman den fysiska och digitala världen. Nu kan vi fokusera på att ge kunden en grym köpupplevelse, säger Martina Lundberg, CRM chef på Björn Borg.

Revide, bolaget bakom Voyado, jobbar ständigt med att underlätta integrationer mellan Voyado och andra plattformar för att implementeringsfasen ska bli så smidig som möjlig. Att Björn Borg kunde nyttja den färdiga kopplingen mellan Voyado och Sitoo är ett bevis på att det ger den kundnyttan Revide jobbar för.

Relaterade Artiklar