Garmin förvärvar Tacx
Hem NYHETER Garmin förvärvar Tacx

Garmin förvärvar Tacx

Publicerat av: Redaktionen

Garmin tillkännagav idag att de förvärvat Tacx, ett företag som designar och tillverkar cykel-trainers, mjukvaror och applikationer.

Garmin förvärvar Tacx 2Tacx är marknadsledande och har mer än fem decennier av erfarenhet. De är kända för sina innovativa cykel-trainers, inklusive den högt ansedda NEO 2 och den revolutionerande NEO Bike som mäter hastighet, kraft och kadens. Tacx-trainers ger en mycket realistisk simulering och kan kopplas ihop med flera populära träningsappar för att du skall få ut maximalt av dina träningspass. Tacx har även egen mjukvara/applikation som erbjuder träningsplaner, dataanalys, landskapsfilmer, live-motståndare och mycket mer.

– Tacx levererar en helt ny produktkategori till Garmins redan breda produktsortiment inom Fitness och gör oss starkare på marknaden för inomhusträning, säger Cliff Pemble, Garmins president och koncernchef.

– Tillsammans med Tacx kommer Garmin kunna erbjuda en sömlös, rolig och motiverande cykelupplevelse både inomhus och utomhus, året runt.

– Vi är glada att stöttas av en teknologisk ledare som Garmin, säger Koos Tacx, VD för Tacx.

– Med Garmins stora möjligheter till produktutveckling och globala distributionsnätverk ser vi fram emot att arbeta tillsammans för att ytterligare förbättra funktionaliteten i våra trainer-produkter och erbjuda dem till cyklister runt om i världen.

Tacx är ett vertikalt integrerat företag med egen produktutveckling och produktion och har huvudkontor i Wassenaar, Nederländerna med distributionscenter i Vogt, Tyskland. Tacx sysselsätter nästan 200 medarbetare, som nu kommer bli en del av det globala Garmin-teamet. Tacx genomgår för närvarande ett kapitalinvesteringsprojekt för att expandera produktutveckling och produktionskapacitet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>