Garmin förvärvar Tacx
Hem NYHETER Garmin förvärvar Tacx

Garmin förvärvar Tacx

Publicerat av: Redaktionen

Garmin tillkännagav idag att de förvärvat Tacx, ett företag som designar och tillverkar cykel-trainers, mjukvaror och applikationer.

Garmin förvärvar Tacx 2Tacx är marknadsledande och har mer än fem decennier av erfarenhet. De är kända för sina innovativa cykel-trainers, inklusive den högt ansedda NEO 2 och den revolutionerande NEO Bike som mäter hastighet, kraft och kadens. Tacx-trainers ger en mycket realistisk simulering och kan kopplas ihop med flera populära träningsappar för att du skall få ut maximalt av dina träningspass. Tacx har även egen mjukvara/applikation som erbjuder träningsplaner, dataanalys, landskapsfilmer, live-motståndare och mycket mer.

– Tacx levererar en helt ny produktkategori till Garmins redan breda produktsortiment inom Fitness och gör oss starkare på marknaden för inomhusträning, säger Cliff Pemble, Garmins president och koncernchef.

– Tillsammans med Tacx kommer Garmin kunna erbjuda en sömlös, rolig och motiverande cykelupplevelse både inomhus och utomhus, året runt.

– Vi är glada att stöttas av en teknologisk ledare som Garmin, säger Koos Tacx, VD för Tacx.

– Med Garmins stora möjligheter till produktutveckling och globala distributionsnätverk ser vi fram emot att arbeta tillsammans för att ytterligare förbättra funktionaliteten i våra trainer-produkter och erbjuda dem till cyklister runt om i världen.

Tacx är ett vertikalt integrerat företag med egen produktutveckling och produktion och har huvudkontor i Wassenaar, Nederländerna med distributionscenter i Vogt, Tyskland. Tacx sysselsätter nästan 200 medarbetare, som nu kommer bli en del av det globala Garmin-teamet. Tacx genomgår för närvarande ett kapitalinvesteringsprojekt för att expandera produktutveckling och produktionskapacitet.

Relaterade Artiklar