Visual Art digitaliserar Bitastads restaurangkedjor – BigBite först ut
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Bitastads restaurangkedjor digitalisering av Visual Art

Bitastads restaurangkedjor digitalisering av Visual Art

Publicerat av: Redaktionen

Visual Art tecknar ännu ett stort avtal, denna gång med norska Bitastad som äger och driver fem stora restaurangkedjor i Norge.

Först ut att uppgraderas till helt digitala menysystem, och andra digitala skärmlösningar, är kedjan Big Bite med sina 72 restauranger.

I avtalet ingår såväl hårdvara som mjukvara och innehållsproduktion från Visual Art.

I ett första steg har man nu påbörjat att uppgradera befintliga skärmar inom Big Bite, som totalt har runt 300 digitala ytor. Med Visual Arts mjukvarulösning Signage Player kan sedan allt innehåll styras och underhåll ske från centralt håll.

– Det är otroligt roligt att få arbeta med Big Bite och att i nästa steg även hitta nya och mer effektiva lösningar för alla kedjor inom Bitastad. Detta är några av Norges mest framåtlutade och snabbrörliga restaurangekedjor och det är uppenbart att de förstått fördelarna med digitala ytor för såväl egen del som för kundupplevelsen, säger Pontus Meijer, Chief Revenue Officer på Visual Art.

– Visual Art är den ledande aktören inom det här området och kommer fungera som en strategisk partner till oss. Vi har haft digitala ytor i många år men inte kunnat utnyttja deras fulla potential. Genom att använda dessa ytor smartare kommer vi kunna öka försäljningen men även stärka vårt varumärke säger EigilAlmenning, CEO på Big Bite AS.

Visual Art digitaliserar Bitastads restaurangkedjor – BigBite först utI takt med att utrullningen på BigBites restauranger blir färdigt finns det även en plan för resten av Bitastads restaurangskedjor.

– Totalt rör det sig om över 150 restauranger inom Bitastads nätverk och vi håller på och planerar i vilken utsträckning och takt resten av kedjorna ska få en liknande lösning, fortsätter Pontus Meijer på Visual Art.

Värdet på avtalet uppskattas till över 5 miljoner norska kronor över löptiden på tre år.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar