Bird presenterar en helt ny teknik i samarbete med Google, för mer korrekt parkering
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Bird Global presenterar en helt ny teknik i samarbete med Google, för mer korrekt parkering

Bird Global presenterar en helt ny teknik i samarbete med Google, för mer korrekt parkering

Publicerat av: Redaktionen

Bird Global, Inc. (NYSE:BRDS), en ledande aktör inom miljövänliga elektriska transportmedel, presenterar sin nya parkeringsteknik, Bird Visual Parking System (VPS) Den finns tillgängligt utan kostnad, för de städer som Bird samarbetar med, och kräver ingen infrastruktur- eller tekniska investeringar för samhällets räkning.

Bird VPS är ett skalbart, revolutionerande helt nytt parkeringsverktyg som drivs av Googles ARCore Geospatial API.

Tekniken gör det möjligt för Bird att geolokalisera parkerade elsparkcyklarmed exakt noggrannhet genom att dra nytta av Googles fleråriga erfarenhet  av 3D-skanning, augmented reality (AR)-teknik och Street View-data från hela världen. Med den nya tekniken kan Birds användare avsluta sina turer mer noggrant och korrekt samtidigt som de följer lokala parkeringsriktlinjer för att hålla trottoareroch vägarfria från hinder.

Bird presenterar en helt ny teknik i samarbete med Google, för mer korrekt parkering“Nya ARCore Geospatial API från Google är banbrytande för branschen inom mikromobilitet.  Det gör att vi nu kan erbjuda städer ett parkeringssystem som är det första i sitt slag och  som är överlägset andra systemnär det gäller noggrannhet och skalbarhet”, säger Justin Balthrop, Chief Technology Officer på Bird. “Med Bird VPS kan vi möta städernas viktigaste behov av korrekt parkering på ett sätt som aldrig varit möjligt förut. Och vi kan göra det i stor skala i städer runt om i världen tack vare Googles robusta och globala data och teknik.”

Hur Bird VPS fungerar

Den revolutionerande tekniken finns i Birds applikationoch kan användas på både iOS- och Android-operativsystem. Dettagör att den kan omfattas av alla Bird-åkare över tid och samtidigt vara skyddad mot stöld eller vandalism, till skillnad från andra parkeringstekniker. För att använda Bird VPSfinns tre enkla och smidiga steg att följa.:

  • Skanna – När en åktur avslutas uppmanas föraren att snabbt skanna det omgivande området med kameran på sin smartphone
  • Analysera – Med hjälp av Googles nya ARCore Geospatial API analyserar Bird omedelbart bilderna i Googles kunskapsbas av Street View-bilder
  • Parkera – När realtidsskanningen har slutförts kommer Bird VPS antingen att låta föraren avsluta sin resa och parkera. Om skanningen uppfyller kraven för stadens parkering- eller dirigera föraren till en annan plats för att parkera sitt fordon på ett korrekt sätt
Bird VPS; prissättning och tillgänglighet

Bird VPS är gratis för Birds för de städer som Bird samarbetar med. Det testas för närvarande i New York, San Francisco och San Diego, med planen att expandera till fler av Birds över 400 städer de samarbetar med.

Relaterade Artiklar