20200213 Owlet 9536 R taupe 002
Hem PRODUKTNYHETER Baby Tech-företaget Owlet lanseras nu i Sverige

Baby Tech-företaget Owlet lanseras nu i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Owlet Baby Care, ett amerikanskt företag som utvecklar tech-produkter för föräldrar, lanseras nu på flera nordiska marknader, inklusive Sverige.

Företaget, som grundades 2012 och lanserade sin första produkt, Owlet Smart Sock, hösten 2015, har haft en stark tillväxt sedan starten.

År 2020 omsatte Owlet 75,5 miljoner US-dollar, en ökning med 51 procent från året innan. Företaget värderas för närvarande till 1,074 miljarder US-dollar och tillkännagav sin fusion med Sandbridge Acquisition Corporation i februari 2021. En börsintroduktion planeras till sommaren. 1,5 miljoner föräldrar runt om i världen använder redan Owlets produkter.

Företagets flaggskeppsprodukt är Owlet Smart Sock, en bärbar babymonitor som är den första i sitt slag då den spårar barnets syrenivå och puls medan de sover. Företaget har också produkten Owlet Cam, en babymonitor med högkvalitativ night-vision och tvåvägskommunikation. Bägge produkter finns nu att köpa i Sverige hos återförsäljare online och i fysiska butiker. Produkterna riktar sig till en ny generation föräldrar som vill få mer kvalitetstid med sin familj genom att använda smarta tech-lösningar.

Lanseringen i Sverige är en del av företagets ambitiösa tillväxtstrategi. Owlet uppskattar den globala marknadspotentialen till 81 miljarder dollar. Expansionen till nya marknader, tillsammans med ytterligare produktutveckling, är en del av att utforska marknadspotentialen.

Owlet 06 05 2020 1295 R 002”Vi stöttar gärna föräldrar i Sverige med våra beprövade tekniska lösningar som ser till att de kan njuta av föräldraskapet med lite mer sinnesro. Jag är glad att Owlet nu finns tillgängligt i Sverige för första gången – det är ett land med höga adaptionsnivåer av teknik och med ett starkt fokus på hälsa. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra produkter, som vi anser är de bästa på marknaden för att hjälpa föräldrar att få koll på deras barns välbefinnande i vardagen, säger Kurt Workman VD och grundare av Owlet.

Owlet grundades 2012 av ett antal unga män som var på väg att starta en familj eller just hade blivit pappor för första gången. VD Kurt Workman (32), CTO Zack Bomsta (33) och CIO Jordan Monroe (32). Samtliga är nu pappor till tre barn vardera. Drivkraften för lanseringen kom från VD Kurt Workman. Han och hans fru, Shea, ville skaffa barn. De var dock oroliga för Sheas ärftliga hjärtsjukdom, som nästan tog hennes liv som spädbarn. Owlet föddes ur önskan att lindra föräldrarnas oro med en icke-medicinsk konsumentprodukt som är utformad för att ge föräldrar rätt information vid rätt tidpunkt.

Om produkterna:

Owlet Smart Sock är en babymonitor som kan bäras på foten och använder pulsoximetri för att spåra puls, syrenivå, kvalitet och sömntid. Den är lämplig för nyfödda och barn upp till 18 månader. Basstationen, som kan placeras på föräldrarnas sängbord, använder ett subtilt grönt ljus för att indikera att puls och syrenivå ligger inom de förinställda intervallerna. Om nivåerna faller utanför det förinställda intervallet kommer föräldrarna att meddelas med ljus och ljud på basstationen och i appen. Den tillhörande gratisappen för Android och iOS kan användas för att hämta live-avläsningar och analyser, och baserat på analyserna kan nya sömnrutiner skapas.

Owlet Cams funktioner är också integrerade i appen så att föräldrar kan se sitt barn och samtidigt kontrollera ytterligare information, vilket ger en komplett bild av deras barns välbefinnande. HD-kameran erbjuder bland annat mörkerseende, zoom, tvåvägskommunikation och rumstemperaturmätning.

Owlet Smart Sock och Owlet Cam finns på owletcare.se, babyshop.se, meds.se och bonti.se, och kostar 3 499 SEK respektive 1 699 SEK. Föräldrar kan också köpa Owlet

Monitor Duo, där både Smart Sock och Cam ingår, för 4 499 SEK.

Relaterade Artiklar